En aquests moments, s'estan polint els últims detalls per tenir la Cúpula de les Arts de Girona de Circus Arts Foundation a punt per a la seva estrena aquest dissabte amb el concert de Chenoa en el marc del Festival Úniques. Els tècnics estan acabant de preparar les instal·lacions amb accions com la retirada dels panells publicitaris que obstaculitzen la visualització de l'iglú des de peu de carrer, la col·locació dels camerinos portàtils als afores de la Cúpula o les proves de so, que van tenir lloc ahir al vespre. Durant el dia d'avui, l'iglú tindrà les portes obertes i es faran sortejos i activitats diverses.

El president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, va convocar ahir la premsa per realitzar una visita guiada per les instal·lacions abans de l'estrena d'aquest dissabte amb la cantant mallorquina Chenoa com a protagonista. L'artista torna a Girona després de dos anys i per primera vegada actuarà en una pista circular i a dins d'un iglú amb capacitat per a 822 espectadors.

Recorregut per l'iglú

La fundació va organitzar ahir un recorregut destinat a la premsa per conèixer les instal·lacions. Amb tots els periodistes a l'interior de la carpa circular, Matabosch va explicar algunes de les múltiples formes que pot adoptar la cavitat interior de la Cúpula. Per exemple, les fileres parell es poden abaixar i aplanar-se en plataformes de fusta per recrear un restaurant amb capacitat per a 440 comensals. Una altra de les formes és la recreació d'una pista circular (similar a una pista de circ), sobretot reservada pel Circ Charlie Rivel del 31 d'octubre al 4 de novembre, «un espectacle exclusiu de Girona que no es troba a cap mena de gira», va matisar el president. Altres modalitats són la d'un teatre a la italiana, un amfiteatre amb capacitat per a una orquestra sencera o una passarel·la de moda. En aquest cas, el president va avançar que diverses empreses gironines han preguntat per l'ús de l'espai, ja que aquest pretén estar obert a tothom i ser utilitzat per tercers.

Situats al bell centre de la Cúpula, Genís Matabosch va explicar que l'estructura de l'iglú permet aconseguir una sonoritat d'alta qualitat. La carpa està composta de dues lones que permeten reproduir una cambra d'aire hermètica que manté la calor i el fred, fet que es tradueix en un important estalvi energètic. Matabosch va ressaltar el perímetre de 300 metres d'aparcament disponible entre l'oferta pública i privada.

Espai per a tercers

La Cúpula de les Arts arranca els propers mesos amb dues produccions pròpies, el Festival Úniques i el Circ Charlie Rivel. El proper objectiu és veure com avança el ritme de lloguer de les instal·lacions, ja que segons Matabosch, «l'objectiu principal és que sigui un espai de música i espectacle per a tercers». El president va esmentar l'exemple d'una empresa que vulgui llogar un espai gros per fer el sopar de Nadal amb un xou inclòs, «seguint la tendència de moda als anys vuitanta». Per quarta vegada, l'iglú tornarà a prendre vida aquest dissabte per a un nou projecte d'espectacle sense límits.