19 de octubre de 2018
19.10.2018
L'Empordà

Alliberen quatre dones a qui prostituïen en un pis de Girona

La Policia Nacional ha desmantellat l'organització criminal, que captava noies en situació d'extrema pobresa a Veneçuela. Una de les víctimes va trucar al telèfon contra el tràfic d'éssers humans

19.10.2018 | 06:30
Alliberen quatre dones a qui prostituïen en un pis de Girona

La Policia Nacional ha alliberat quatre dones a qui obligaven a prostituir-se en un pis de Girona. Amb aquesta actuació també ha desarticulat una organització dedicada al tràfic i explotació sexual de dones veneçolanes a Catalunya. Els agents han arrestat a Girona aquest dilluns quatre persones que formaven part de l'organització. Les investigacions van tenir el seu origen en una trucada anònima d'auxili, que va fer una de les noies, al telèfon contra el tràfic 900 10 50 90.

La policia destaca que l'organització captava les dones a Veneçuela, on ja compten amb un altre negoci de prostitució. I escollien joves en situació d'extrema pobresa a qui enganyaven i després traslladaven a Espanya.

Per tal que no els enxampés la policia, el grup criminal utilitzava diversos aeroports catalans on les noies arribaven com a turistes. I després quan arribaven, les traslladaven a una casa de la ciutat de Girona on eren vigilades, entre altres. Llavors, les explotaven sexualment en un pis de la ciutat de Girona. Que originàriament es feia passar per un centre de massatges, però en canvi, era un punt de prostitució. Està situat a l'avinguda Jaume I de Girona.

Tota la investigació va començar el mes de juny, quan la Policia Nacional va rebre una trucada anònima al telèfon específic i gratuït contra el tràfic d'éssers humans, d'una víctima, que va alertar de la situació d'angoixa i desesperació en què es trobava.

Estava tan espantada que no es va atrevir a deixar cap telèfon de contacte, ni direcció on poder ser localitzada. Per tot això, la Policia Nacional va començar les investigacions i van poder situar les víctimes a la província de Girona. Aquí, la policia va comptar amb l'ajuda de la Fiscalia Especialitzada en Estrangeria.

Finalment van poder localitzar l'autora de la trucada d'auxili i gràcies a la informació facilitada per ella, també van poder alliberar i donar protecció a les altres tres dones, compatriotes seves, que havien estat captades a Veneçuela i portades a Espanya sota la promesa de treballar a Catalunya i poder guanyar diners amb què ajudar els seus familiars. Les víctimes tenen entre 20 i 30 anys.


Joves en extrema pobresa

L'organització investigada, segons ha pogut descobrir la Policia Nacional, manté part de l'aparell de captació a Veneçuela, on gestiona un altre negoci a la prostitució. És aquí on localitzen les víctimes oferint-los la possibilitat de treballar a Espanya, sota la promesa d'una vida millor i guanyar molts diners. Un cop enganyades, des de la part de l'organització ubicada a Catalunya els finançaven els viatges, sempre en qualitat de turistes per no aixecar sospites i els proporcionaven diners. Fins i tot, a les víctimes, se les alliçonava de les preguntes que havien de respondre en passar el control i posteriorment venien a Catalunya.


Molt vigilades pels proxenetes

Un cop aquí, eren recollides per un membre de l'organització i se les obligava a prosituir-se. El control que exercien sobre les víctimes era tan gran que els explotadors les traslladaven diàriament des del seu lloc de residència al local, on eren obligades a prostituir-se. I un cop finalitzada la jornada de treball , també les recollien. No les perdien de vista un sol moment i a més, es quedaven el benefici de la prostitució. En un dels casos van dir a la víctima que li havien matat el germà perquè havia fugit del control de l'organització. Aquest dilluns es van detenir els quatre membres de l'organització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook