Segueix-nos a les xarxes socials:

El projecte Ramats de foc guanya el premi EMAS al millor projecte en tàndem

Carnissers, ramaders, bombers, restauradors i Fundació Pau Costa participen en el projecte

El projecte Ramats de Foc ha guanyat el premi EMAS

El projecte guanyador Ramats de Foc ha guanyat un Premi EMAS al millor projecte en tàndem. Es va començar a explicar aquest darrer any en algunes de les carnisseries agremiades al Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines i en alguns restaurants de l’Empordà que han participat en la prova pilot liderada per la Fundació Pau Costa i executada per molts actors tots i cada un d’ells necessaris per a la realització d’aquest gran actual i futur projecte. Ja que està demostrat que la utilització de la ramaderia forestal disminueix el risc d’incendi de la zona que el ramader pastura i que per tant la seva feina és necessària per a la gestió del risc d’incendis amb pastures, és a dir amb els Ramats de Foc.

Ramats de Foc és un projecte català, amb prova pilot a l’Empordà. Ramats de Foc És un projecte social

Ramats de Foc té varis objectius, dos d’importants són: Per una banda disminuir el risc d’incendi forestal de les zones marcades com a estratègiques per part de Bombers. La prevenció es fa a través de la Ramaderia forestal dels ramaders que participen en el projecte amb els seus Ramats de Foc. I que amb els productes que deriven d’aquests Ramats en puguin treure productes amb un valor social. Per l'altra banda pretén connectar a tots els actors necessaris de la cadena alimentària de proximitat: ramader-carnisser-(restaurador)-client i garantir que la cadena natural de venda es mantingui amb aquest projecte social.

Els Premis EMAS Catalunya es realitzen cada dos anys i estan adreçats a qualsevol organització registrada EMAS que disposi com a mínim d’un centre ubicat a Catalunya. Són un estímul per promoure la millora ambiental d’aquestes organitzacions. Ramats de Foc ha guanyat el guardó que premia la co-creació i desenvolupament de projectes ambientals de forma conjunta.

Els actors que participen en el projecte són: Bombers de la Generalitat que marquen les zones estratègiques on els ramaders han de pasturar. Ramaders que entren al projecte que fan amb els seus ramats la tasca de prevenció i manteniment de zones forestals estratègiques marcades per Bombers i que els productes derivats d’aquests productes (carn de xai, de cabrit, formatges, recuits i lactis, de moment) els venen al següent actor importantíssim.

Carnissers, claus per a la difusió i prescripció de la campanya, dels productes i del valor de la compra a ramader de proximitat que fan un valor social i que contribueixen amb la seva feina a la reducció, demostrada, del risc d’incendis forestals. I que han pogut comprovar un interès actiu dels seus clients en la campanya i en les compres d’aquests productes. Restauradors, també inclouen a les seves cartes els productes derivats de Ramats de Foc i que alhora deriven als carnissers en la seva compra més diària.

Fundació Pau Costa, fa la gestió i de connector entre tots els actors I la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Daniel&Nina Carasso. L’objectiu del 2019 és el d’incrementar ramaders, restauradors i carnissers al projecte.

Prem per veure més contingut per a tu