La formació per a docents «Com s'educa el talent emprenedor» que impulsa la Fundació Princesa de Girona a través del seu programa «Educar el talent emprenedor» arrancarà el 14 de novembre a Girona. En total se celebraran tres sessions presencials de vuit hores cadascuna (14 i 15 de novembre i 13 de desembre) que tindran lloc a la seu de la FPdGi (al carrer Juli Garreta, 1). Les inscripcions per participar en aquest curs són gratuïtes.

El curs «Com s'educa el talent emprenedor» és itinerant i se celebra cada any en ciutats diferents. L'objectiu d'aquesta formació és oferir als docents noves eines per fomentar l'aprenentatge actiu i significatiu a l'aula a través de l'ús de diferents metodologies innovadores com la realització de projectes, l'ús de rutines de pensament i el design thinking, entre d'altres.

Aquesta setmana ha començat la formació a Santander on han participat quaranta docents. La pròxima parada d'aquesta formació tindrà lloc a Badajoz (23 d'octubre). Després de passar per Extremadura, «Com s'educa el talent emprenedor» arribarà a Cadis (6 de novembre), Girona (14 de novembre) i Pamplona (20 de novembre).Molt més que teoria

El programa va molt més enllà de la teoria. Un cop finalitzi la formació presencial, els participants tindran l'oportunitat de posar en pràctica els coneixements adquirits impulsant projectes emprenedors als centres educatius. I ho faran amb l'ajuda de l'equip d'experts que participa en aquest projecte i que els visitarà al seu centre educatiu per ajudar-los a implantar el seu projecte emprenedor. La Fundació Princesa de Girona compta amb el partner científic Fundació Trilema.

La formació viurà la seva part final al tercer trimestre del curs escolar amb la celebració de les Jornades de Bones Pràctiques on es reuniran de nou els docents que hagin participat a la formació per posar en comú els projectes emprenedors implantats als seus centres educatius.

El programa s'adreça a mestres i professors d'educació infantil, primària, secundària, formació professional i batxillerat, i líders de projectes que puguin transmetre i encapçalar projectes d'emprenedoria als seus centres educatius.