Preocupació a Salt per l'ocupació conflictiva d'habitatges. A finals de la setmana passada, l'incendi en un pis ocupat del carrer Greco va obligar a desallotjar vint veïns i va provocar un ferit lleu per inhalació de fum, i gairebé tots els grups municipals van mostrar la seva preocupació per aquest tema en el el ple de dilluns. El regidor d'Habitatge, Ferran Burch (IpS-CUP), va dir que entén la preocupació, però va recordar que una cosa són les ocupacions que fan les famílies per necessitat i l'altra les conflictives, com en el cas del foc del carrer Greco. També va assenyalar que falten eines jurídiques i policials per poder fer front a aquests casos.

A preguntes de l'oposició, Burch va explicar que les ocupacions conflictives són «una problemàtica complicada» al municipi. Per a fer-hi front, va assenyalar que el consistori està fent una tasca integral a través de diverses àrees -serveis jurídics, serveis socials...-, però va recordar que fer fora els ocupes conflictius no és tan fàcil com vol fer creure PxC, que va demanar a l'Ajuntament que els expulsi. «S'estan fent tots els esforços possibles», va indicar Burch, mentre que el regidor de la Policia, Toni Vidal (ERC), va explicar que en algunes ocasions s'han pogut tapiar les portes d'alguns d'aquests pisos ocupats quan no hi havia ningú a dins. Si no, la llei no permet fer-los fora. L'alcalde, Jordi Viñas (ERC), va afegir que ben aviat es farà una actuació de la zona del carrer Greco per tal de millorar-ne l'entorn.

Jaume Torramadé (CiU) es va mostar molt crític amb la gestió de Burch i va considerar que es mou «com un pop en un garatge» en matèria de vivenda. Wilder Palacio (Canviem Salt) va lamentar que encara no hi hagi el Pla Local d'Habitatge, mentre que Iolanda Pineda (PSC) va considerar que caldria posar més pisos a la borsa de lloguer social, per tal que no n'hi haguessin tants de tancats.