L´alcaldessa de Girona i diputada de JxCat i alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va dir ahir en una xerrada al Forum Europa Tribuna Catalunya, a Barcelona, que no creu que la Crida Nacional per la República hagi de ser un partit que es presenti a les eleccions catalanes ni a les municipals.

«Tindria sentit en unes eleccions europees que fos un partit? Potser sí. Però no acabo de veure que es converteixi en un partit per anar a les del país i a les municipals», va sostenir Madrenas.

Còmoda amb el PDeCAT

L´alcaldessa va afirmar que ella se sent còmoda representant el PDeCAT i que ara, al Parlament, forma part del grup JxCat amb el qual també se sent a gust, per la qual cosa creu que la Crida hauria de ser «un espai transversal que inclogui diferents ideologies polítiques i no un espai homogeni».

En ser preguntada per si considera que Girona és la punta de la llança de l'independentisme, va respondre que és possible que així sigui, però va admetre que preferiria que aquesta punta de llança fos Barcelona. «Necessitem una capital amb principis independentistes i republicans clars», va demanar.