La pluja que ha caigut intermitentment i amb diversos episodis d'intensitat durant aquest diumenge a la ciutat de Girona ha provocat diverses incidències, sobretot relacionades amb el trànsit de vehicles i persones.

L'acumulació d'aigua ha obligat a tallar accessos a diversos carrers per evitar accidents o vehicles atrapats. Un dels punts habituals quan plou amb intensitat a la ciutat és el carrer Martí Sureda que, novament, ha quedat negat d'aigua i dos cotxes han quedat travats.

A la pujada de les Pedreres, un pi ha caigut damunt la vorera i la calçada arrencat de soca-rel per la intensitat de les precipitacions sense haver causat cap dany personal.

La pluja també ha deixat sense electricitat a 245 abonats de la zona de Montjuic, segons ha informat Protecció Civil.

Els Bombers de la Generalitat han realitzat diverses sortides per treure aigua de baixos i carrers inundats.

Tot i que les precipitacions han anat a la baixa a mitja tarda, un nou front plujós s'apropa per l'oest i descarregarà amb més intensitat a partir del vespre a qualsevol punt de les comarques gironines.

Es tracta d'un episodi de precipitacions que s'ha intensificat gràcies a la presència de l'huracà Leslie que, un cop ha tocat terra a la península ibèrica des de Portugal, ha passat a categoria de tempesta tropical. El front s'apropa des de l'oest peninsular i, tot i que va perdent intensitat, s'acompanyarà de xàfecs tempestuosos i localment amb calamarsa o pedra i ratxes molt fortes de vent.

El Leslie també provocarà temporal marítim, amb onades que poden superar els 4 metres d'alçada al litoral barceloní i tarragoní i més de 2,5 metres a tota la costa.

Afectat el servei ferroviari

La presència d'arbres caiguts a les vies dels serveis ferroviaris provoca afectacions i retards a diverses línies com la R11 entre Girona i Maçanet de la Selva.

Activació del pla Inuncat

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per previsió de pluges molt intenses, que entraran pel sud, per Tarragona, a la tarda-vespre i escombraran tot el litoral i prelitoral, fins a Girona, durant la matinada. Les pluges poden arribar a descarregar més de 40 litres en 30 minuts.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat aquest diumenge avisos per vent, acumulació i intensitat de pluges i mal estat de la mar per l'arribada de l'huracà Leslie, ja convertit en depressió postropical.