La històrica seu de Caixa de Girona al barri del Mercadal de la capital gironina acabarà reconvertida en un edifici d'habitatges exclusius en les plantes superiors, que és on hi havia hagut els despatxos de l'entitat d'estalvis. A la planta baixa, on hi havia el servei d'atenció al client, hi haurà locals comercials.

Una immobiliària amb seu a Vilobí d'Onyar, Zenit Houses, ja hi treballa netejant i eliminant falsos sostres i parets interiors. Segons consta en l'avantprojecte del despatx Lagula Arquitectes S.L.P, seran pisos que tindran façana tant al carrer Nou com a l'avinguda Sant Francesc. Els habitatges tindran una superfície mínima de 82 metres quadrats i un màxim de 180, a més a més d'una planta superior amb dúplexs.

Segons consta a la seva pàgina web, el projecte «pretén recuperar un espai industrial, combinant la vocació oberta i positivista del loft i la calidesa i la privacitat de l'arquitectura nòrdica. Aconseguint espais optimistes, oberts, en un equilibri amb molta cura entre la intimitat i el dinamisme de la concepció d'una vida moderna».

També apunta que «el nou projecte pretén recuperar el projecte ideològic de la modernitat, basat en els conceptes d'ordre, abstracció i riquesa de l'espai, propis de la millor arquitectura del segle XX».

Quan Caixa Girona va quedar absorbida per CaixaBank, la sucursal va seguir durant uns anys sota la nova entitat bancària, fins que va tancar les portes a finals de l'any passat. En aquells moments es va informar que CaixaBank feia una reestructuració i va traslladar els clients a les stores de la plaça Independència i al carrer Santa Clara.

El local del barri del Mercadal havia estat durant molts anys la seu central de Caixa Girona. Ho va ser fins que l'antiga entitat d'estalvis va obrir el gran edifici a la cruïlla entre els carrers Migdia i de la Creu, que ara també s'ha convertit en una store de CaixaBank.

CaixaBank no només s'ha venut l'antiga seu de Caixa Girona al Mercadal. Temps enrere també es va vendre la seva antiga seu a Girona, situada al carrer Santa Clara, que estava conformada per despatxos en diverses plantes i on hi havia un auditori on s'hi havien celebrat multitud d'esdeveniments.

En aquest edifici s'hi estan fent treballs des de fa mesos per fer-hi també habitatges exclusius i de «qualitat» i, precisament, a càrrec del mateix grup promotor immobiliari.

Aquest bloc feia aproximadament set anys que estava tancat a l'espera d'una nova funcionalitat i una empresa hotelera s'hi havia interessat per obrir-hi un establiment turístic que es va acabar desestimant, finalment, una promotora va apostar per fer-hi pisos de «qualitat».