La Fundació Princesa de Girona celebrarà el 10 de desembre la V Jornada «Com s'educa el talent emprenedor», amb l'objectiu de «mostrar les tendències mundials en innovació i emprenedoria educativa», segons els organitzadors. Aquest any, la cita amb l'educació innovadora i emprenedora se celebrarà a Fuengirola (Màlaga), localitat on hi ha el CEIP Andalucía, que ha estat reconegut per la FPdGi amb el Premi a l'escola Emprenedora.

El professor de la Universitat de Winchester i científic cognitiu Guy Claxton obrirà la Jornada, que s'organitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Fuengirola i que preveu atreure més de 500 docents de tot Espanya. Claxton centrarà la seva ponència en el nou mètode educatiu que ha desenvolupat a través de la ciència, i que aconsegueix que els estudiants aprenguin a aprendre en un procés flexible en què no existeixen idees preconcebudes. En el seu mètode educatiu, els mestres es converteixen en «dissenyadors de l'educació» que entrenen els alumnes per ajudar-los a desenvolupar el seu talent emprenedor.

Un altre dels ponents serà el físic teòric i president de l'Associació Europea d'Universitats (EUA) Rolf Tarrach, que parlarà sobre «El saber fiable contra el que no ho és. El plaer del bon saber». La Jornada gaudirà així mateix de la presència de Karima Grant, creadora i directora de la primera organització per a nens i adolescents del Senegal, ImagiNation Afrika, que participarà en una taula rodona amb l'investigador i cofundador d'Arduino David Cuartielles i amb la lingüista, doctora en ciències de la computació i Premi FPdGi Social 2016 Luz Rello. El congrés també inclourà una sessió d'aprenentatge entre iguals i de networking.