El regidor de Projecte Ferroviari de l´Ajuntament de Girona, Carles Ribas (CiU), considera que el subdelegat del Govern, Albert Bramon (PSC), només vol «amagar les vergonyes» al declarar que el consistori no té voluntat de desencallar les obres de reposició al voltant de l´estació del TAV. «Prefereixo pensar que és manca d´informació, o que vol generar boira per amagar les vergonyes», va afirmar ahir Ribas, visiblement indignat amb les declaracions de Bramon, que considera «una falta de respecte». Segons va recordar el regidor, l´Ajuntament fa anys que està aprovant els projectes de reposició i ha intercanviat nombrosos correus electrònics amb Adif sobre el tema, ha demanat reunions i s´hi ha trobat per parlar del tema. De tota manera, va assenyalar que, «si el senyor Bramon vol que li ho demanem oficialment», ahir mateix l´Ajuntament li va enviar per escrit la sol·licitud d´una reunió amb la Subdelegació, Foment i Adif.

Ribas va qualificar d´«aberrants» les declaracions de Bramon. «Fa quatre anys que el ple de l´Ajuntament va aprovar el projecte de reposició de llosa, que Adif va acceptar, i el que queda pendent no ho fan perquè no volen», va lamentar Ribas, que va assenyalar que hi ha hagut «moltes reunions i molts correus electrònics» sobre aquesta qüestió. Pel que fa a una altra de les zones pendents, la de Mas Gri, va assenyalar que el projecte també es va aprovar en el ple i que una part es va fer a corre-cuita després de les inundacions de l´any 2014, però que la resta també queda pendent i està en mans d´Adif. Finalment, també va recordar que no hi ha consignació pressupostària per a la reforma de la plaça Espanya. «Després de deu anys aguantant el que hem d´aguantar, és una falta de respecte el que està dient», va indicar el regidor.

Ribas va lamentar que Bramon, «si tenia algun dubte», no s´hagi dirigit a l´Ajuntament per preguntar com es podia desencallar la situació. Segons va recordar, en el ple de juliol va dir que estava disposat a deixar de fer vacances perquè estava pendent d´una reunió amb Adif que feia temps que havia demanat, unes explicacions que va repetir en el ple de dilluns passat. «Si cal traurem els correus electrònics, no tinc cap problema», va afirmar.

El regidor va indicar que, «per sort, ni els tècnics ni la direcció d´ADIF actuen així», i va assegurar que actualment tenen una «excel·lent relació» amb l´ens, de manera que des de l´Ajuntament no entenen a què vénen les declaracions de Bramon.

La Subdelegació ho nega

Mentrestant, la Subdelegació va emetre ahir un comunicat on reiterava que l´Ajuntament no ha demanat cap reunió per parlar de les obres de reposició del TAV. «Tant el Ministeri com Adif van comunicar a la Subdelegació que la regidoria delegada del projecte ferroviari, encapçalada per Carles Ribas, no havia demantat cap reunió ni per tractar aquesta qüestió ni per presentar el document elaborat per tècnics de l´Ajuntament de Girona», indiquen.

De tota manera, assenyalen que la Subdelegació sempre s´ha mostrat oberta a col·laborar «de forma estreta i directa» amb l´Ajuntament i «ser útil com a interlocutor i representant directe de l´Estat en aquesta qüestió a Girona». Pel que fa als correus electrònics que Ribas afirma haver enviat, el comunitat assenyala que tant el Ministeri de Foment com Adif admeten correus electrònics com a petició formal de reunió. En aquest cas, però, asseguren que no n´hi ha constància i consideren que no va ser fins ahir que Ribas va demanar formalment una reunió per tractar aquest tema, «després de gairebé cinc mesos de la constitució del nou govern de l´Estat».