L'Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria per participar en la 16a Beca Josep Pallach, que vol impulsar la dimensió educadora de la ciutat. La convocatòria, fruit d'un conveni entre l'Ajuntament i la Universitat de Girona, s'adreça a tots els temes que s'encaminin al coneixement de la ciutat. Les inscripcions es podran fer fins al 31 de gener de 2019.

L'objecte de la beca és promoure la formació didàctica d'una proposta educativa, fonamentada en coneixement del medi més proper a la ciutadania i afavorir la producció de materials didàctics, en format digital, centrats en la ciutat de Girona i que siguin útils per a la comunitat educativa. També vol contribuir als recursos educatius de què disposa la ciutat i fomentar el treball cooperatiu per tal de promoure activitats, recursos i metodologies de caràcter innovador aplicables a tots els nivells educatius.

L'Ajuntament atorgarà 3.000 euros destinats íntegrament a les persones beneficiàries de la beca i la UdG aportarà una dotació econòmica de 3.000 euros més per fer front a les despeses que es derivin de la publicació digital del treball.