L'Ajuntament de Girona està pendent d'una nova reunió per aclarir diferents aspectes vinculats al tren i al seu entorn, com ara el viaducte o la plaça d'Espanya, a més de les possibles compensacions per obres executades pel consistori pels retards en les obres del TAV al parc Central, que es considera que hauria d'haver assumit el Ministeri de Foment i que puja als 5,2 milions.

El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, va explicar en el darrer ple municipal, responent a les preguntes de Míriam Pujola (Ciutadans), que estan «pendents de dia i hora» amb Adif per posar diferents informes sobre la taula.

El representant municipal va esgrimir que «les dificutals que hi ha hagut al govern espanyol -quan hi va haver el canvi de govern- van alentir aquesta situació perquè molts càrrecs d'Adif estaven pendents de si es mantenien o no». «Ara sembla que s'ha estabilitzat», va dir. En aquest sentit, va aclarir que s'havia hagut de fer una reunió «fa una colla de mesos» però que aquella inestabilitat la va fer saltar.

No obstant això, va exposar que, ara mateix, a l'Ajuntament hi ha pendent una reunió de la seva àrea amb Secretaria per «definir una posició jurídica» de cares a aquesta trobada amb Adif i que també es tractarà el projecte per reurbanitzar la plaça d'Espanya. Va explicar que el document sobre aquest espai, ocupat durant anys per l'estació d'autobusos que es va moure per les obres del TAV al parc Central, ha tingut, recentment, noves incorporacions provinents del procés participatiu engegat amb els veïns de la zona, i també s'ha d'acabar de quantificar econòmicament el valor del projecte. Els informes estan «ja quasi bé totalment elaborats», va dir.