El defensor de la ciutadania de Girona, Ramon Llorente, ha adreçat una recomanació a l'àrea d'alcaldia per tal que es compensi d'immediat la parella que va resultar afectada per un xoc que va provocar un vehicle municipal de l'Ajuntament que circulava sense assegurança. En la recomanació, el defensor indica que «amb la màxima rapidesa, i sense excuses o dilacions injustificades, siguin de caràcter procedimental o burocràtiques, es compensi» els afectats. En un dur escrit, el defensor exigeix a l'Ajuntament «que doni la corresponent ordre de pagament amb la major celeritat possible, observant les garanties necessàries, però atenent especialment l'obligació de donar exemple com a administració pública de compensar i pagar pel dany ocasionat a la ciutadana queixant».

El cas arrenca el 10 de juliol, després que un camió-grua de les brigades municipals encarregades del manteniment de l'enllumenat públic que feia mesos que circulava sense assegurança tingués un accident. Segons va comprovar aquest diari, el vehicle s'havia matriculat el mes de febrer.

El vehicle va xocar contra una furgoneta de lloguer aparcada i li va danyar el retrovisor esquerre, fent-li saltar el vidre. Despres d'una discussió amb els operaris municipals, els afectats van haver de trucar a la policia municipal per tal d'omplir els papers de l'accident. L'agent que va assistir al lloc va omplir l'apartat on consten les dades del vehicle municipal amb la inscripció «Ajuntament de Girona». A les observacions explicava literalment que el camió «està assegurat per una asseguradora de l'Ajuntament amb una assegurança de responsabilitat civil a la qual la part afectada ha de reclamar».

Els diners de la reparació

Quan la parella, l'endemà, va anar a la seu de la policia a la recerca de les dades, els van donar un paper on posava «asseguradora NO». Arran d'això van anar a l'Ajuntament per comprovar si realment el vehicle no estava assegurat, i els ho van verificar. Mentrestant, l'empresa que llogava el vehicle els va carregar els desperfectes, que pujaven a 276 euros.

Quan Diari de Girona va publicar el fet a finals de juliol, l'Ajuntament va admetre que el camió-grua s'havia mogut per la ciutat sense la documentació per culpa d'un «malentès» entre diferents àrees. Quan l'haurien adquirit, per un «error» els diferents departaments van entendre que les gestions les faria l'altre, segons fonts municipals. A més, es va indicar que s'havia fet l'assegurança poc després de l'accident i que «ajudarien i acompanyarien» els afectats per agilitzar tots els tràmits i poder cobrar els diners de la reparació. Però això encara no ha passat.