Salt està portant a terme una xarxa d'itineraris segurs per a infants entre els seus domicilis i l'escola. El projecte planteja fer tres itineraris que creuin el municipi d'oest a est en tres alçades diferents, per poder arribar a totes les escoles d'una manera segura. El primer tram que uneix el barri vell amb la zona escolar pel passeig Marquès de camps ja està en funcionament .

El programa vol contribuir a l'autonomia dels infants que inicien aquests trajectes tot sols, de manera que prenguin consciència de l'entorn per desplaçar-se amb seguretat i al mateix temps treballant un sentiment de comunitat. A l'hora de dissenyar els itineraris, des del programa «Juguem segurs a Salt» s'han estudiat els camins naturals que feien els infants i s'ha comprovat que estiguin correctament senyalitzats i disposin dels passos de vianants i els semàfors que garanteixin la seguretat dels escolars.

Estan indicats amb pintura al terra i en el seu recorregut s'ha implicat comerciants que poden donar refugi als escolars en cas de necessitat. Per tirar endavant el projecte s'ha implicat tota la comunitat educativa.