El Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona ha condemnat l'home que va amenaçar de donar una pallissa a l'alcaldessa de Girona a través de xarxes socials. La sentència recull que el denunciat, José Luis Donaire, va enviar un missatge privat a Marta Madrenas el passat 26 de març on li deia, textualment: «Estàs boja tia, la pallissa que et van donar l'1 d'octubre segons tu, encara no saps el que és una pallissa, però ho sabràs i parlaràs amb motiu». El jutjat li imposa una multa de 150 euros per un delicte lleu d'amenaces. El denunciat no es va presentar a judici, però va enviar un escrit d'al·legacions on reconeixia els fets, tot i que deia que «la seva intenció no havia estat atemorir» l'alcaldessa, segons recull la sentència. Madrenas ja va deixar clar, després del judici, que allò que li interessava era que les amenaces no quedessin impunes més que no pas la quantitat de la sanció, perquè al capdavall, aniria a parar a les arques de l'Estat.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va decidir portar a judici l'home que la va amenaçar a través de les xarxes socials per evitar que aquests tipus de conductes quedin impunes. El judici es va fer dilluns passat al Jutjat d'instrucció 1 de Girona. Segons recull la sentència, el denunciat no va comparèixer però va enviar un escrit d'al·legacions on reconeixia els fets. Així, la sentència conclou que el 26 de març passat el denunciat, José Luis Donaire, va enviar un missatge privat a Madrenas a través de la xarxa social Facebook on li deia: «Estàs boja tia, la pallissa que et van donar l'1 d'octubre segons tu, encara no saps el que és una pallissa, però ho sabràs i parlaràs amb motiu».

En el seu escrit d'al·legacions, l'acusat assegurava que la seva intenció no havia estat atemorir l'alcaldessa, però el jutjat considera que «resulta evident que no existeix cap explicació lògica diferent a voler molestar i atemorir, encara que sigui de forma lleu». «La intencionalitat de l'acció ha quedat acreditada», argumenta la sentència.

Per això, el condemnen com a autor d'un delicte lleu d'amenaces i li imposen una multa de 150 euros. Aquesta és precisament la condemna que sol·licitava l'alcaldessa, que ha exercit l'acusació particular. La fiscalia, per contra, demanava que la multa fos de 900 euros. L'alcaldessa ja va explicar que no li interessava que la sanció fos més elevada perquè, al capdavall, aquests diners «aniran a engruixir les arques de l'Estat». I també perquè sobretot allò que volia era que l'home que la va amenaçar tingui antecedents i, per tant, s'ho pensi dues vegades si vol «continuar amenaçant qualsevol altre responsable públic». Madrenas assegurava que no es quedaria de braços plegats i actuarà contra aquells que s'atreveixen a insultar-la o amenaçar-la per exercir la seva «llibertat ideològica». No és l'únic cas que l'alcaldessa ha portat als tribunals, ja que també ha denunciat altres usuaris que l'han atacat a través de les xarxes socials.