Salt viurà el cap de setmana del 6 i 7 d'octubre la XXI edició de la Fira de Cistell amb 65 expositors d'arreu d'Europa. Una xifra que la consolida com un dels esdeveniment més importants del sector en el panorama internacional i que esdevé un espai de trobada, entreteniment i intercanvi de coneixements entre artesans.

La mostra acollirà expositors provinents d'Itàlia, Alemanya, Dinamarca, Polònia Portugal, catalans i de la resta de l'estat espanyol que representaran les diferents tècniques que s'empren en l'elaboració de les peces. Aquest any, l'artista gallec Enrique Táboas elaborarà un cistell per pescar marisc com a peça gegant d'aquesta XXI edició i que serà una de les grans atraccions.

Un dels elements que donen major prestigi internacional a la Fira són els premis CICRA que premien la cistelleria de qualitat en la doble modalitat de tradicional i artística. Un total de 8 peces tradicionals i 22 peces artístiques competeixen enguany sota l'element inspirador "Dins i fora" d'aquesta novena edició. Els visitants podran gaudir totes les peces a concurs durant la fira al pati de Mas Llorens.

Amb el pas de les edicions la Fira del Cistell de Salt s'ha convertit en un esdeveniment ciutadà que compta amb la participació dels veïns i veïnes que engalanen els balcons del Barri Vell i on els comerços i els restaurants hi posen el seu granet de sorra participant en el Concurs d'Aparadors i la Setmana Gastronòmica. Durant el cap de setmana els patis del carrer Sant Dionís estaran oberts als visitants i el pati de Cal Mut acollirà una exposició de les 21 peces gegants elaborades en cadascuna de les fires.

La 3a edició del Concurs d'Aparadors compta aquest any amb la participació de 32 establiments comercials de la ciutat amb propostes originals i sorprenents. Mentre que un total de 11 restaurants de Salt s'han adherit a la Setmana gastronòmica durant la setmana de la Fira oferint els seus millors plats de tardor.

La Fira es completa amb un ventall d'activitats a realitzar durant el cap de setmana per gaudir-les amb família. Amb l'objectiu de facilitar l'accés a la informació de la fira, l'Ajuntament de Salt ha creat aquest any un web on es poden consultar tots els continguts de la Fira d'enguany i de les edicions anteriors.

L'any passat, la fira va omplir els carrers de gent.