L'Ajuntament de Girona ha posat a concurs el polèmic contracte de control i gestió de les colònies de gats de carrer a la ciutat. El servei es fa amb la metodologia de captura-esterilització-retorn (CER) . El preu de sortida dels qui vulguin optar al servei és de 28.471,75 euros per un any. De moment, s'ha escollit aquest termini perquè és el temps que estima l'Ajuntament per poder disposar de les conclusions del treball de final de grau de Biologia Gestió de colònies de gats a la ciutat, en curs, de la UdG i validar l'estratègia més efectiva per al control i la gestió de les colònies.

Fa uns mesos, la Fundació Fauna, impulsora del Projecte Gat a Girona des del 2007, encarregada de gestionar les colònies de gats de carrer amb el sistema CER per controlar-ne la població, va decidir aturar unilateralment el projecte al·legant que l'Ajuntament no els pagava, just quan es va saber que l'Ajuntament treballava en la redacció dels documents per fer aquest concurs públic. El consistori indicava que la nova llei de contractes els obligava a obrir un concurs.

Aquest concurs preveu diferents requisits. Per exemple, les empreses licitadores han d'acreditar un mínim de 5 anys d'experiència en la participació de programes de CER, així com la persona responsable d'executar el servei de monitoratge de colònies i coordinació del voluntariat del Projecte Gat.

A l'hora d'escollir l'empresa, el concurs públic estableix un seguit de puntuacions per diferents qüestions com ara l'import de les intervencions veterinàries (com ara esterilitzacions, castracions o eutanàsies, a més del marcatge del gat) o l'import del servei de captura dels gats. També es valorarà l'import del servei de coordinació de colònies i voluntariat, així com la reducció de la petjada de CO2 (tones de CO2 en el desplaçament dels serveis). S'atorgarà la puntuació màxima a l'empresa licitadora que formuli el preu més baix per servei, en tots els casos.