Salt viurà aquest cap de setmana la XXI edició de la Fira del Cistell, que comptarà amb 65 expositors d'arreu d'Europa. Una xifra que, segons l'Ajuntament, la consolida com un dels esdeveniments més importants del sector en el panorama internacional i que esdevé un espai de trobada, entreteniment i intercanvi de coneixements entre artesans.

La mostra acollirà expositors d'Itàlia, Alemanya, Dinamarca, Polònia, Portugal, catalans i de la resta de l'estat espanyol que representaran diferents tècniques. Aquest any, l'artista gallec Enrique Táboas elaborarà un cistell per pescar marisc com a peça gegant.

Un dels elements que donen més prestigi internacional a la Fira són els premis CICRA, que premien la cistelleria de qualitat en la doble modalitat de tradicional i artística. Un total de vuit peces tradicionals i 22 peces artístiques competeixen enguany sota l'element inspirador Dins i fora d'aquesta novena edició. Els visitants podran gaudir totes les peces a concurs durant la fira al pati de Mas Llorens.

D'altra banda, la 3a edició del Concurs d'Aparadors comptarà amb la participació de 32 establiments comercials de la ciutat amb propostes originals i sorprenents. A més, onze restaurants de Salt s'han adherit a la Setmana Gastronòmica i ofereixen plats de tardor.