Per a l'estiu del 2019, Ryanair acaba d'anunciar la posada en marxa de 36 noves rutes regulars des d'aeroports espanyols a destinacions europees i el Magreb per a l'estiu 2019, amb la previsió que sigui una temporada de «rècord» a l'Estat, on disposarà de 600 connexions estables i des d'on preveu transportar uns 48,3 milions de passatgers en 26 aeroports, un 3% més que durant l'any en curs. L'aeroport de Girona, però, no entra en els nou plans d'expansió de la companyia aèria irlandensa. A preguntes de Diari de Girona sobre com acabarà la graella de l'estiu de l'any que ve a l'aeròdrom de Vilobí d'Onyar, la resposta és: « Actualment estem ultimant els detalls del nostre calendari d'estiu del 2019, que s'anunciarà pròximament».

Això no obstant, la firma que dirigeix Michel O'Leary, en condició de conseller delegat, ha fet públic el nou full de ruta estival, que incorpora noves connexions des d'aeroports com el de Reus (que guanya un vol regular a Londres Southend) i de Barcelona (que incorpora a la graella una connexió regular amb Kíev, la capital d'Ucraïna). La planificació de vols per a l'estiu de 2019 deixa Vilobí amb els que tenia fins ara, de moment. Es preveu, però, alguna cancel·lació? La resposta de la companyia és la mateixa: «Estem ultimant els detalls del nostre calendari d'estiu del 2019, que s'anunciarà pròximament».

Mentrestant, i a l'expectativa del que acabi passant amb l'aeroport de Girona -on Ryanair és, de llarg, la primera companyia en nombre de passatgers-, l'empresa ha posat a la venda bitllets per a les rutes d'hivern que opera des des d'Espanya a partir de 14,99 euros el trajecte. Les ofertes, vàlides per a vols programats per als mesos d'octubre, novembre i desembre, són vigents fins a la mitjanit d'avui a la pàgina web ryanair.com. «Ryanair segueix impulsant el trànsit [de passatgers], les rutes, el turisme i l'ocupació a Espanya», afirma Kenny Jacobs, portaveu de la firma, que sosté que l'activitat de la companyia aèria generera «més de 2.280 llocs de treball directes».

Menys rutes a l'hivern

En aquest context, la temporada d'hivern 2017 l'aeroport de Girona va guanyar dues noves connexions regulars operades per la línia irlandesa de baix cost: a Cagliari, a l'illa italiana de Sardenya, i a Orodea, a Romania. En conjunt en va programar nou -també a Pisa (Itàlia), Bratislava (Eslovàquia), Frankfurt i Baden-Baden (Alemanya), Eindhoven (Països Baixos), Cracòvia (Polònia) i Rabat (Marroc)- que van generar 27 vols regulars setmanals. No hi haurà noves rutes, però, en la temporada d'hivern que comença, al contrari: Ryanair no volarà a Romania, de manera que fins a finals de març del 2019 la firma irlandesa només operarà vuit connexions regulars des de Vilobí.