L'empresa andalusa Iluminaciones Ximénez serà l'encarregada, per vuitè any consecutiu, de col·locar els llums de Nadal, en règim de lloguer, a la via pública de Girona. És l'única empresa que va presentar l'oferta en un concurs obert per l'Ajuntament fa unes setmanes. De fet, aquesta empresa ha guanyat totes les licitacions que fa el consistori i que van començar l'any 2011, ja que anteriorment ho feien les brigades municipals amb material de l'Ajuntament.

El pressupost per il·luminar els carrers i places de la ciutat és de 266.536 euros, pràcticament idèntic al del preu de sortida: 266.563 euros. L'empresa és de Còrdova però té una delegació a Barcelona. De fet, s'encarrega cada any de posar els llums de Nadal en multitud de poblacions catalanes i de l'Estat.

El groc: «Unió i amistat»

Enguany el concurs tenia una diferència respecte a les anteriors licitacions: la presència del color groc. L'argument esgrimit per l'Ajuntament en el document del plec de condicions del concurs indicava que es tracta d'un color «provinent de la pintura de les cases» de l'Onyar i present a la història «pel seu significat de germanor, unió i amistat». Segons aquest mateix document, es vol reforçar «la intenció de caracteritzar el color global dels espais, definint els colors preferents que es tindran en compte com a criteri d'homogeneïtat».

Els percentatges als barris

El mínim de tons grocs serà d'un 40% però hi haurà barris on serà d'entre el 70 i el 90%. Al Barri Vell, el groc i les seves diferents tonalitats haurà de ser del 90%. Al carrer del Carme serà del 80%. Al Mercadal serà el 70% i a l'Eixample, el 60%. En altres barris com Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert, Sant Daniel, Torre Gironella, les Pedreres, Font de la Pólvora, Vila-roja, Palau, Montilivi, la Creueta, Pedret, Pont Major, Sant Ponç, Fontajau, Taialà, Germans Sàbat i Montjuïc, serà del 40%.

La idea és fer l'encesa de llums el 23 de novembre i apagar-los el 7 de gener. En total, l'Ajuntament havia dissenyat 79 carrers i 30 places a il·luminar en diferents barris de la ciutat, tot i que hi havia l'opció de presentar una proposta amb més espais. Aquesta possibilitat l'ha aprofitat l'empresa, que posarà 710 punts de llum extra en quatre espais no previstos inicialment. Són «zones geogràfiques ubicades fora dels centres neuràlgics de la ciutat, com pugui ser el parc Central».