L'Ajuntament de Girona distribuirà 25.000 cendrers portàtils reutilitzables i de butxaca entre la ciutadania a partir del mes vinent. L'objectiu d'aquesta acció és evitar que les persones fumadores llencin les burilles a terra i embrutin la via pública. El material es repartirà a diversos equipaments municipals, sobretot als centres cívics.

«El nostre objectiu és treballar per tenir la ciutat neta i ben cuidada, però necessitem la col·laboració ciutadana per portar-ho a terme. Per això, volem implicar les persones fumadores, en aquest cas, per aconseguir que no es llencin les restes de les cigarretes a la via pública», ha explicat el vicealcalde i regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Eduard Berloso.

Els cendrers s'han fet de material termoplàstic (EVA) i alumini, es poden reutilitzar i són de butxaca, pensats perquè les persones fumadores els portin a sobre en qualsevol moment. Se n'han editat 12.500 de color blau i 12.500 de color groc.

En paral·lel amb la iniciativa que impulsa l'Ajuntament, la plataforma social i ambiental «No més burilles a terra Girona» ha organitzat per a aquest dissabte una «burillató», és a dir, una recollida col·lectiva de burilles de terra als carrers de Girona. L'activitat es portarà a terme de les 11.45 hores a la una del migdia i començarà al pont de Pedra.