El dia 8 d'octubre l'Ajuntament de Girona començarà una nova actuació al carrer de la Rutlla per reformar i millorar les bandes reductores de velocitat. El març del 2017 ja es van executar unes primeres obres per restaurar els ressalts en el tram comprès entre el carrer Ultònia i el carrer de la Creu i ara s'actuarà entre el carrer Antic Roca i Castell de Requesens.

La reforma dels ressalts consistirà a suavitzar la rampa allargant el ressalt i canviar-ne el material. Així, la pendent passarà d'entre el 9% i el 12% actual al 5% modificat i els llambordins de les rampes se substituiran per asfalt, fet que permetrà minimitzar l'impacte sobre els vehicles. Les actuacions s'han adjudicat a Rubau Tarrés SAU per un import de 38.843,98 euros (IVA exclòs).

L'obra s'ha dividit en tres fases i es preveu que duri tres setmanes, «amb l'objectiu de minimitzar les afectacions de mobilitat als veïns i veïnes de la zona», segons el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà. Durant els treballs, es veurà afectada la circulació a la Rutlla i el trajecte de la línia 1 del bus urbà, que es desviarà del seu recorregut habitual i passarà pel carrer Migdia, Caldes de Montbui i pujada de la Creu de Palau.