L'Ajuntament de Girona va presentar ahir el llibre Alcaldes de Girona. 1923-1931, escrit per l'historiador Josep Clara. Es tracta del tercer volum dedicat a les alcaldies de Girona dins de la col·lecció Girona. Biografies, que edita el consistori. L'acte va estar presidit per l'alcaldessa, Marta Madrenas, i va comptar amb la presència de Josep Clara, el director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal, i el cap del servei de gestió documental del consistori, Joan Boadas.

La publicació fa una breu introducció històrica a la Girona d'entre els anys 1923 i 1931 i incou les biografies dels sis alcaldes que van governar la ciutat durant els anys de la dictadura de Primo de Rivera i la seva transició cap a la República de 1931. Es tracta, concretament, de les figures de Lluís de Puig Viladevall, Joan Tarrús i Bru, Jaume Bartrina i Mas, Frederic Bassols i Costa, Joaquim Tordera i Girbau i Francesc Coll i Turbau.

El primer volum del trinomi el va escriure Jordi Galí i es va presentar el 2016. Josep Clara es va encarregar del segon, publicat el 2017.