Un veí de Girona ha estat un mes a la presó després que dos testimonis l'identifiquessin en una roda de reconeixement en què feia de figurant. Els fets es remunten a la matinada del 19 d'agost, quan els Mossos d'Esquadra van detenir tres joves per, suposadament, fer tocaments a una noia a l'interior d'una discoteca del centre de la ciutat i barallar-se amb un jove que s'hi va interposar per defensar-la. L'endemà de les detencions, quan els sospitosos passaven a disposició judicial, el seu germà va anar fins als Jutjats per interessar-se per la seva situació. Allà, els Mossos li van demanar si podia participar com a figurant a una roda de reconeixement. El problema va arribar quan la víctima i el seu germà el van identificar «sense cap mena de dubte» com un dels autors.

Aquell 19 d'agost, els Mossos van interceptar i arrestar tres sospitosos, tots ells germans. Segons fonts policials, els detinguts haurien fet tocaments a una noia i, després, haurien colpejat un jove que s'hi va interposar per defensar-la. Les mateixes fonts indiquen que l'agredit va resultar ferit i el van haver de traslladar a l'hospital Trueta. Els Mossos atribueixen als arrestats delictes de lesions i agressió sexual.

Els detinguts van passar l'endemà a disposició del jutjat d'instrucció 2 en funcions de guàrdia. Un altre germà dels detinguts va anar fins als Jutjats per interessar-se per la situació dels sospitosos. Allà, segons la interlocutòria, els Mossos li van proposar que participés com a figurant en una roda de reconeixement.

El problema va arribar quan tant la noia com el seu germà el van reconèixer «sense cap mena de dubte» com un dels agressors. Aleshores, els Mossos el van detenir. Tot i que en seu judicial el detingut va assegurar que aquella nit no havia sortit de festa amb els seus germans i que havia estat a casa amb la dona, la titular del Jutjat el va enviar a presó.

La defensa, exercida pel lletrat Carles Monguilod, va interposar un recurs, i ara l'Audiència ha ordenat deixar-lo en llibertat. La interlocutòria de la secció tercera afirma que, en aquest moment processal, «no existeixen indicis racionals de criminalitat de la participació del recurrent en els fets que se li atribueixen». A més, l'Audiència subratlla que una roda de reconeixement d'un sospitós s'ha de fer en presència d'advocat, un fet que no es va produir.