20 de setembre de 2018
20.09.2018

El cartell de les Fires homenatja els trenta anys de la colla dels Diables de l'Onyar

La imatge és obra de la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret, que precisament aquest any també va guanyar el concurs de la Festa Major de Platja d'Aro · L'alcaldessa subratlla que la il·lustració «reflecteix la nostra identitat i cultura popular»

20.09.2018 | 06:30
El cartell de les Fires homenatja els trenta anys de la colla dels Diables de l'Onyar

El cartell de les Fires de Sant Narcís de Girona homenatja aquest 2018 la trajectòria de la colla Diables de l´Onyar, que compleix 30 anys. La imatge gràfica –un dibuix– mostra tres dels diables –un dels quals, de la banda de música– participant al correfoc, amb la Catedral i la basílica de Sant Feliu al fons. La imatge és obra de la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret. L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat que el cartell «reflecteix la nostra identitat i cultura popular» i que és «un reconeixement a la tasca d´entitats com els Diables», que cada any protagonitzen el correfoc.

El dibuix de tres diables participant al correfoc amb la Catedral i la basílica de Sant Feliu de fons és la imatge del cartell de les Fires de Sant Narcís d´aquest 2018. L´autora del cartell és la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret. Nascuda el 1991, Culubret actualment estudia el Cicle Superior de Gràfica Publicitària a l´Escola d´Art d´Olot. Es dona la casualitat que aquest mateix any Culubret ha guanyat també el concurs del cartell de la Festa Major de Platja d´Aro.

L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que el cartell guanyador conté «una sèrie d´elements que ens identifiquen a tots i, a més, és un reconeixement també a la tasca d´entitats com els Diables». En la mateixa línia, la regidora Eva Palau ha assenyalat que el cartell «representa la història d´un grup de joves de la ciutat molt vinculats a les Fires».

L´autora, Cristina Culubret, ha explicat que en aquesta obra ha utilitzat l´estil digital, però li ha donat un efecte com si el dibuix fos fet a mà. «Abans de pensar el disseny, vaig fer una recerca dels cartells anteriors, i vaig veure que mai sortien els Diables de l´Onyar com a protagonistes; així que vaig pensar que podria ser una proposta interessant i així es pot donar més visibilitat a les activitats relacionades amb els Diables», ha remarcat l´autora.

Els tons verds i vermells són els predominants en el cartell, en què es representa també el foc i la llum d´una bengala encesa.

Aquest 2018, les Fires es faran del 26 d´octubre al 4 de novembre. La presentació del cartell significa el tret de sortida a un seguit de presentacions que s´aniran portant a terme en els propers dies. Per exemple, s´anunciaran els grups de música que actuaran als diferents espais, com ara a les barraques de la Copa. També, la programació d´activitats dirigides al públic infantil, aixì com tota la programació a nivell general. Finalment, hi haurà la traca final quan es faci públic el nom del pregoner, pregonera o entitat encarregada de la lectura del pregó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook