El cartell de les Fires de Sant Narcís de Girona homenatja aquest 2018 la trajectòria de la colla Diables de l´Onyar, que compleix 30 anys. La imatge gràfica -un dibuix- mostra tres dels diables -un dels quals, de la banda de música- participant al correfoc, amb la Catedral i la basílica de Sant Feliu al fons. La imatge és obra de la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret. L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha subratllat que el cartell «reflecteix la nostra identitat i cultura popular» i que és «un reconeixement a la tasca d´entitats com els Diables», que cada any protagonitzen el correfoc.

El dibuix de tres diables participant al correfoc amb la Catedral i la basílica de Sant Feliu de fons és la imatge del cartell de les Fires de Sant Narcís d´aquest 2018. L´autora del cartell és la jove dissenyadora gironina Cristina Culubret. Nascuda el 1991, Culubret actualment estudia el Cicle Superior de Gràfica Publicitària a l´Escola d´Art d´Olot. Es dona la casualitat que aquest mateix any Culubret ha guanyat també el concurs del cartell de la Festa Major de Platja d´Aro.

L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que el cartell guanyador conté «una sèrie d´elements que ens identifiquen a tots i, a més, és un reconeixement també a la tasca d´entitats com els Diables». En la mateixa línia, la regidora Eva Palau ha assenyalat que el cartell «representa la història d´un grup de joves de la ciutat molt vinculats a les Fires».

L´autora, Cristina Culubret, ha explicat que en aquesta obra ha utilitzat l´estil digital, però li ha donat un efecte com si el dibuix fos fet a mà. «Abans de pensar el disseny, vaig fer una recerca dels cartells anteriors, i vaig veure que mai sortien els Diables de l´Onyar com a protagonistes; així que vaig pensar que podria ser una proposta interessant i així es pot donar més visibilitat a les activitats relacionades amb els Diables», ha remarcat l´autora.

Els tons verds i vermells són els predominants en el cartell, en què es representa també el foc i la llum d´una bengala encesa.

Aquest 2018, les Fires es faran del 26 d´octubre al 4 de novembre. La presentació del cartell significa el tret de sortida a un seguit de presentacions que s´aniran portant a terme en els propers dies. Per exemple, s´anunciaran els grups de música que actuaran als diferents espais, com ara a les barraques de la Copa. També, la programació d´activitats dirigides al públic infantil, aixì com tota la programació a nivell general. Finalment, hi haurà la traca final quan es faci públic el nom del pregoner, pregonera o entitat encarregada de la lectura del pregó.

  • T'agrada el cartell de les Fires de Sant Narcís?