La Circus Arts Foundation va anunciar ahir un nou espectacle durant les Fires de Sant Narcís de Girona en homenatge «a l'artista de circ català més cèlebre de tots els temps: el llegendari pallasso Charlie Rivel». La funció, de dues hores de durada, oferirà 12 atraccions internacionals (espectacles) presentades per 22 artistes de nou països, entre les quals s'inclou una selecció dels números guanyadors en les darreres edicions dels principals festivals internacionals de circ d'arreu del món: els celebrats a París, Moscou, Odessa (Ucraïna), Zhuhai (Xina) o Latina (Itàlia). Es tracta d'artistes de renom que ocupen al llarg de la temporada les pistes dels circs més importants d'Europa: Bouglione (França), Knie (Suïssa), Krone o Roncalli (Alemanya).

Per primera vegada després de quaranta anys, un espectacle de circ de les fires es presentarà amb l'acompanyament musical en directe d'una orquestra: serà el conjunt francès de vuit músics Paris Circus sota la batuta de Pierre Pichaud, la formació titular del prestigiós Cirque d'Hiver Bouglione de París.

Segons els organitzadors, «sempre en la línia d'oferir la millor experiència a l'espectador», el nou espectacle es portarà a terme sota la carpa climatitzada «més còmoda i luxosa d'Europa» -Cúpula de les Arts- amb visibilitat total 360º, sense màstils, grada amb gran inclinació i butaques individuals encoixinades en totes les categories. La configuració interior de la sala d'espectacles ofereix una proximitat excepcional entre els espectadors i l'artista. Està situada a la carretera Barcelona, a la cruïlla amb el passeig d'Olot.

Les entrades per a les 12 representacions, que es duran a terme entre el 31 d'octubre i el 4 de novembre, amb uns preus d'entre 7 i 32 euros, depenent de la zona que s'esculli, ja es van posar a la venda ahir a través del web del circ Rivel i de la taquilla «Tot Entrades» situada a la plaça d'Europa de Girona, que estarà oberta de dimarts a dissabte, de les onze del matí a les nou del vespre.

El Circ Charlie Rivel té com a objectiu la «reivindicació d'un circ de qualitat per a tothom» engegada pels seus promotors l'any 2012 quan van crear el Festival Internacional del Circ i s'inclou dins la denominada «Temporada d'Or del Circ a Girona» -al costat dels propers Gran Circ de Nadal sobre Gel i Elefant d'Or 2018- a través de la qual se celebren els 250 anys de circ (1768-2018), alhora que «es posiciona internacionalment la ciutat com a nova capital del Circ».

Les Fires han estat històricament un escenari privilegiat per als circs. En diferents espais de la Devesa, com la plaça de les Botxes o el Camp de Mart, hi ha hagut circs. També un parell de circs simultàniament i, fins i tot, tres alhora, com l'any 1964 amb l'estada dels circs Continental, d'Hiver i Roma.