Més usuaris i més viatges. El balanç de la Girocleta, el servei de lloguer públic de bicicletes a Girona, mostra un any més un creixement sostingut des de la seva posada en funcionament el 2009. Aquell primer any arrencava el projecte amb 8 estacions, 205 aparcaments i 160 bicicletes (120 al carrer). Vuit anys després, les xifres globals són de 320 bicicletes, de les quals 240 estan permanentment al carrer, amb 504 aparcaments individuals i 19 estacions.

Segons la memòria de l'Àrea de Mobilitat i Via Pública del 2017, a finals de l'any passat la Girocleta tenia 2.875 usuaris. Això suposa un increment del 23,9% respecte de l'any 2016, amb 968 noves altes i 301 baixes. En paral·lel, també ha crescut l'increment de viatges de Girocleta, un augment sostingut fins a arribar a un màxim de 1.943 viatges en dia laborable del mes d'octubre. Segons la memòria, la xifra equival a una utilització de 8 usos al dia per cada bicicleta.

Durant el 2017 els usuaris de la Girocleta van realitzar 384.536 viatges. Un increment, en aquest cas, del 26% respecte a l'any anterior. Les actuacions del 2017 indiquen que van instal·lar aparcaments per a 199 bicicletes, fins a arribar a les 2.484 places d'estacionament que hi ha actualment. A més, durant l'any passat es van instal·lar tres noves estacions de Girocleta, el gener a Vista Alegre, al maig al carrer Riu Freser i a l'octubre una altra a l'Eixample.

A més, la distribució de viatges entre les estacions confirma que les estacions menys utilitzades són les més allunyades. Així, la que més s'ha fet servir és l'estació ubicada a la plaça Catalunya, seguida de la ubicada a l'estació de tren i autobusos, la de Ramon Folch, Emili Grahit, Lluís Pericot, Fontajau, Miquel de Palol o la biblioteca Ernest Lluch, entre altres. Per contra, les menys utilitzades van ser les de l'Eixample, Vista Alegre i la de Riu Freser amb Sant Isidre.

La xarxa pedalable de la ciutat

La memòria també destaca la xarxa pedalable de la ciutat de Girona, de 36,64 quilòmetres, dels quals 14,51 km són en carril bici en vorera, 7,93 km en carril bici en calçada, 6,14 són camins ciclables, 4,9 km comparteixen calçada amb els vehicles, 2,22 km comparteixen espai amb la vorera i 0,94 km són al carril bus-bici-taxi.

En paral·lel, 27,73 km de la xarxa pedalable de la ciutat es troben en vies que tenen una limitació de velocitat de 30 km/h. Segons la memòria, aquesta mesura permet que les bicicletes i els vehicles de quatre rodes comparteixin la via i, a la majoria, hi ha una placa complementària amb el missatge «respecteu les bicicletes».

Finalment, durant el 2017, l'Ajuntament va realitzar 2,8 quilòmetres nous de xarxa pedalable: 1,37 km a la connexió des de carrer de l'Esport fins a Sarrià de Ter (al Pont del Ter), 410 metres a Santa Eugènia (entre el parc Central i l'avinguda Josep Tarradellas), 870 metres de la primera fase de la connexió de Pont Major a Campdorà i 191 metres a Santa Eugènia (des de la travessia del Carril fins a la plaça Marquès de Camps).