La reunió de dimarts entre l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el subdelegat de l´Estat, Albert Bramon, va ser «positiva» i «cordial», més enllà de les lògiques diferències. Així l´havien qualificat aquell dia l´Ajuntament i la subdelegació. Un dia després, però, l´alcaldessa va fer unes declaracions sobre la reunió, acusant Bramon d´haver mantingut unes postures «idèntiques» al PP amb el procés independentista, d´empitjorar la situació en temes de ciutat -en especial amb el baixador del TAV- a més de titllar el PSC de «carrincló i antiquat».

I això no ha agradat gens al PSC. En un comunicat, van qualificar ahir l´alcaldessa de «radical i irresponsable» i van afegir que la institució n´ha «patit les conseqüències. A més, van assenyalar Madrenas per superar el límit salarial establert i cobrar desplaçaments quan també «vol fer servir el cotxe oficial» de l´Ajuntament.

El subdelegat també havia replicat ahir que se sentia «sorprès» per les paraules de Madrenas però el primer secretari del PSC a les comarques gironines i diputat al Congrés, Marc Lamuà, va anar més enllà. Va veure les paraules de l´alcaldessa com un «atac baix».

«La institució de l´alcaldia mai no havia hagut d´aclarir i de corregir tants errors», va dir en referència a la polèmica sobre l´ús del cotxe oficial municipal per anar al Parlament. «El PSC no és el culpable ni que sobrepassi de molt el límit legal que té establert el seu salari [concreten que cobra uns 105.000 euros anuals] ni que decideixi beneficiar-se de 28.000 euros en concepte de desplaçaments quan, a la vegada, vol fer servir el cotxe oficial», va dir.

El diputat es va mostrar sorprès que «una persona que mai ha estat votada per ser alcaldessa» i «que no va ser ni la primera ni la segona opció del seu partit quan es va haver de trobar algú per ser-ho -va arribar al càrrec després de la marxa de Puigdemont per presidir la Generalitat i del seu primer substitut, Albert Batalla- hagi decidit imprimir una petjada tan personal i radical al seu mandat».

El primer secretari del PSC gironí també deixa entreveure que potser per això té aquest posicionament. En tot cas, «és un gravíssim error» i considera que «encara seria a temps de tenir la prudència i humilitat de dedicar-se a la gestió pública, en lloc de barallar-se sempre amb tothom quan s´ha de tractar qualsevol cosa».

Lamuà es pregunta per què Madrenas els diu «cínics» al PSC però «ella va ser qui va dir que no perdonaria ningú de Girona que no compartís l´independentisme». «El discurs incendiari que va fer a l´octubre després d´haver estat alcaldessa gràcies als vots dels socialistes no té precedents ni a Girona ni a Catalunya, això és cinisme», diu contundent Lamuà.

El diputat socialista insisteix en preguntar per què cobra per desplaçaments si els viatges els fa amb cotxe oficial i diu que «això sí que és un altre exercici de cinisme». I acaba ironitzant: «Bé, també ens diu carrinclons i conservadors. Sort que n´hi ha que a CiU o al PDeCAT o a La Crida són moderns i gairebé comunistes».

Recuperar ponts d´entesa i pacte

La subdelegació també va emetre un comunicat sobre les paraules de Madrenas. Bramon, que havia considerat positiva la reunió, es va mostrar «sorprès» per la reacció de l´alcaldessa. «La reunió que hi vaig tenir el passat dimarts 31 de juliol va ser per explicar la voluntat del govern socialista de poder arribar a solucions en tots els temes que ens siguin possibles. I hi ha la màxima voluntat per part nostra de contribuir a recuperar ponts d´entesa i de pacte que facilitin aportar solucions per als gironins i gironines», va assegurar.

En aquest sentit, la subdelegació afegia que tenen la «convicció» que, al marge de les paraules de l´alcaldessa, les prioritats dels responsables institucionals de Girona s´han de concentrar en «fer tot el que estigui a les seves mans per treballar a favor del Parc Científic i Tecnològic, l´aeroport de Girona o el Tren d´Alta Velocitat».