La CUP-Crida per Girona ha demanat a l'equip de govern que faci públic un pla de manteniment dels espais públics de la ciutat, especialment parcs i places, per saber quines són les inversions previstes per a cada sector. Aquesta petició arriba de la mà dels cupaires després d'analitzar els diferents barris i comprovar la progressiva deixadesa d'inversió i manteniment en bancs, places, cadires i espais comunitaris de la ciutat, a excepció del Barri Vell, segons apunta la formació en una nota de premsa.

La mesura proposada pels cupaires vol complir dos objectius: per una banda, vol que el govern faci una feina de previsió i implementació de partides que no es decideixin a partir de la improvisació o a partir de l'espera que alguna cosa es fa malbé i, per altra banda, demana que tothom pugui saber quines són les inversions en manteniment previstes a cada barri de la ciutat com un exercici de transparència. Per la CUP-Crida per Girona, en els últims anys cada vegada es facilita menys informació sobre la previsió de manteniment de l'espai públic de la ciutat. En paral·lel, l'organització constata un increment de les crítiques de veïnes i veïns dels barris no cèntrics al voltant d'aquesta temàtica. Pel regidor cupaire Lluc Salellas, «la ciutat que no interessa per la promoció turística ha anat quedant abandonada en el seu dia a dia fruit d'una concepció hipercentralitzada de la inversió pública per part de l'equip de govern convergent». Salellas ha recordat que fa mesos que han reclamat un document d'actuacions argumentades tècnicament on aparegui també un calendari de les inversions en manteniment dels espais públics sobre un mapa i sempre se'ls ha respost que el model que es fa servir és el de la intervenció quan és necessària. A més a més, segons la CUP, el govern tapa amb aquesta mancança estructural amb la publicitat d'uns pressupostos participats que s'han de reformar.

Per tot plegat, la formació independentista ha reiterat que calen polítiques d'inversió equitatives entre barris que es facin de forma transparent i pública. A més a més, també ha recordat que hi ha molts espais en els barris no cèntrics que no reben ni la meitat d'atenció que els del centre.