El PSC de Girona ha assenyalat avui l'alcaldessa Marta Madrenas (PDeCAT) per sobrepassar "de llarg el límit legal que té establert el seu sou" i per "beneficiar-se de 28.000 euros en concepte de desplaçaments quan a la vegada vol fer servir el cotxe oficial".

El primer secretari socialista de la província, Marc Lamuà, ha realitzat aquestes declaracions després que Madrenas hagi acusat el nou subdelegat del Govern, Albert Bramon, de mantenir postures "idèntiques" a les del PP amb relació al procés sobiranista i d'empitjorar la situació en assumptes de ciutat.

Bramon ha manifestat la seva sorpresa per aquesta actitud després d'una reunió amb l'alcaldessa el passat 31 de juliol que va considerar positiva, però Lamuà ha anat més enllà i ha carregat contra els ingressos d'aquesta, que concreta en uns 105.000 euros que, segons assenyala, no respecten els límits que la llei estableix per als càrrecs públics.

Al primer secretari del PSC de Girona li estranya "que una persona que no ha estat votada" -va arribar al càrrec després de la marxa de Carles Puigdemont per presidir la Generalitat i del seu primer substitut, Albert Batalla- hagi optat per "imprimir una empremta tan personal i radical al seu mandat".

Marc Lamuà ha deixat entreveure que potser aquesta circumstància sigui la que justifiqui el seu posicionament, però considera que és "un gravíssim error" i considera que està a temps de tenir "la prudència i la humilitat de dedicar-se a la gestió en lloc de barallar-se sempre amb tothom amb quiha de tractar qualsevol cosa".

Lamuà subratlla que Marta Madrenas ha dit "cínics" als socialistes i precisa que "ella va dir que no perdonaria a ningú de Girona que no compartís l'independentisme".

"El discurs incendiari que va fer a l'octubre després d'haver estat alcaldessa gràcies als vots dels socialistes no té precedents ni a Girona ni a Catalunya, això és cinisme", ha puntualitzat en referència a la decisió de trencar el pacte de govern amb el PSC després dels successos de l'1-O.

Marc Lamuà es pregunta també per què cobra per desplaçaments si els viatges els realitza en cotxe oficial i considera que això és "un altre exercici de cinisme".

Finalment, Lamuà fa broma sobre els termes "carrinclons i conservadors" amb els quals Madrenas qualifica als socialistes i indica que "sort que a CiU, PDeCAT o La Crida són moderns i gairebé comunistes".