Un mes després de la posada en marxa de la recollida porta a porta de paper i cartró als comerços de Salt, ja són 110 els que s'hi han acollit i la recollida oscil·la entre la tona i mitja i les dues tones diàries, el que suposa uns 9 m3 de paper i cartró cada dia. Des de la regidoria d'Entorn Natural i Medi Ambient es valora molt positivament la iniciativa que ha permès alliberar espai als contenidors, a més d'augmentar el valor del material recollit ja que no està barrejat amb altres materials.

A principis de juny l'Ajuntament de Salt va posar en marxa la recollida de paper i cartró porta a porta als comerciants que generen un volum més alt de residus d'aquesta fracció a la ciutat. Inicialment 89 comerços es van apuntar a la iniciativa tot i que actualment ja son 110 els adherits. La recollida es fa diàriament de dilluns a dissabte a partir de les 20 hores .

Amb aquest sistema es busca facilitar la feina dels comerciants, i evitar que els contenidors de les zones comercials quedin plens pels cartrons i papers de les botigues, a més de millorar la recollida selectiva, ja que s'evita que es barregin diferents fraccions.

La recollida porta a porta del paper i cartró dels establiments comercials és una de les mesures previstes en el nou contracte de neteja que va entrar en vigor el passat mes de març i que s'està desplegant progressivament. Actualment també s'ha posat en marxa una nova netejadora elèctrica i ja s'estan fent els treballs de millora i ampliació dels contenidors soterrats que s'hauran de canviar abans de final d'any juntament amb la resta de contenidors de tot el municipi així com tots els vehicles.