La Direcció general de Joventut (DGJ) ja ha registrat fins a dia d'avui, un total de 1.343 activitats de lleure i esportives a les comarques gironines, que han estat notificades per les entitats organitzadores, amb una participació de més de 70.500 joves i infants, entre participants i responsables.

La majoria de les activitats són casals de vacances (més de 496 activitats notificades), colònies (més de 280 activitats notificades) i rutes i acampades (unes 200 activitats notificades cada modalitat). Les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l'inici de l'activitat per a notificar-la electrònicament a la DGJ, de manera que les xifres encara creixeran les properes setmanes.

Aquestes són dades que han explicat la Directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, durant la seva visita a les activitats d'estiu que s'estan duent a terme a la demarcació de Girona. Els ha acompanyat la coordinadora territorial de Joventut, Agnès Fàbregas.

En concret, la directora de joventut ha visitat el Camp de Treball d'intercanvi internacional "Els horts del Soler", organitzat per l'entitat Resilence Earth SCCL, que treballa per recuperar els antics horts de la localitat de Sant Feliu de Pallerols per utilitzar-los com a zona de cultiu sostenible i espai de trobada per als veïns del municipi garrotxí. També ha visitat el Camp de Treball "El camí ral de Vic a Olot" que es desenvolupa al poble de Els Hostalets d'en Bas i centra el seu treball en recuperar un camí que va ser una infraestructura intercomarcal clau fins a la primera meitat del segle passat com passatge de mercaderies i viatger entre les dues comarques.

Vilalta ha fet entrega dels diplomes que acrediten i reconeixen la feina que hi duen a terme els joves i ha posat en valor l'aposta del Govern per aquest tipus d'activitats que es basen en el compromís, voluntariat i la feina del jovent participant per transformar la realitat i millorar l'entorn.

Ambdós camps de treball van començar el 1 de juliol i acaben aquest diumenge 15 de juliol. Pel que al nombre de participants, al camp de treball de Sant Feliu de Pallerols hi participen 15 joves de diferents països i al dels Hostalets d'en Bas 15 joves catalans.

La Demarcació de Girona compta amb 15 camps de treball en total. A banda dels dos de la Garrotxa també es desenvolupen el de Les sitges ibèriques de Can Serra a Vilobí d'Onyar, amb la participació de 24 joves de Catalunya; el de l'Illa de Portlligat a Cadaqués, amb 24 joves de Catalunya; els dels Aiguamolls de l'Empordà a Palau Saverdera, amb 24 joves de Catalunya; el de les Muntanyes de Terraprim a Viladamat, amb 25 joves de Catalunya; el de Descobrint la Natura a Bellver de Cerdanya, amb 24 joves de Catalunya; el de Resseguint els Rius de l'Alta Garrotxa, amb 24 joves de Catalunya; el de Estany Natura a Banyoles, amb 24 joves de Catalunya; el de El Castell d'Esponellà a Esponellà, amb 24 joves de Catalunya; el de Descobrint la biodiversitat del Pirineu Gironí, amb 15 joves de Catalunya; el de Conservació de la natura a la plana de la Selva, amb 24 joves de Catalunya; el de El Castell de Montsoriu; amb 15 joves de diferents països, i per últim, el del Castell de Sant Iscle a Vidreres; amb un primer torn de 15 joves de Catalunya i un segon torn de 15 joves de diferents països.

Els albergs de la Demarcació acullen les colònies de l'Estiu és Teu

Una altra de les activitats estrella del temps de lleure a l'estiu són les colònies. En aquest sentit, l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, organitza el programa de colònies l'"Estiu és Teu" adreçat als nois i noies de 5 a 16 anys amb l'objectiu que es diverteixin, tot aprenent, durant les vacances d'estiu als albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Social de Catalunya (Xanascat).

A comarques gironines en el marc de l'"Estiu és Teu" es duen a terme en els diferents albergs de la XANASCAT activitats de música, veu, enginy, teatre, idiomes, multiesportives, combinades i d'excursionisme. En total, hi participen 2.078 joves entre els diferents torns als 8 albergs de la Xanascat de la demarcació