L'hotel Inform de Girona va ser l'escenari ahir al vespre del sorteig que havia de servir per escollir quines entitats tindran barraca per les Fires i Festes de Sant Narcís. Aquest any només s'hi havien apuntat vint associacions per un total de disset barraques. Al sorteig hi havia la regidora de Fires, Eva Palau.

Les afortunades al sorteig són: Colla gegantera Fal·lera gironina, l'Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona, Club Escacs Gerunda, Club d'Escacs Santa Eugènia, Club Voleibol Agrupació Vista Alegre Parròquia AVAP, Club Esportiu Santa Eugènia de Ter, Associació Juvenil Salsa Jove, AMPA del CEIP Marta Mata, CE Pontenc, Associació de Veïns Fontajau- Xavier Cugat, Casal Independentista el Forn, Diables de l'Onyar, Penya Doble set, AEiG Vista Alegre, Club Patinatge Artístic Girona, Club de Futbol Santa Eugènia i Club Rítmica Girona.

A més de les barraques de les entitats i les quatre que seran de la Universitat, com cada anys també està previst que hi hagi una taula de salut de l'Ajuntament, que preten conmcienciar sobre els riscos en diferents àmbits, com ara el sexual o les drogues.

Preocupació pel descens

Si alguna entitat renuncia, ho ha de comunicar abans de catorze dies. Fer-ho més tard pot suposar una sanció. A les disset entitats, s'hi sumaran quatre barraques més, corresponents a la Universitat de Girona. Les tres barraques que queden a la llista com a reserves són per aquest ordre: Associació de Veïns de Germans Sàbat, Girona Club Hoquei i AE Pare Claret. El 19 de juliol se sortejarà la ubicació de cada barraca a l'esplanada de la Copa. L'organització es va mostrar preocupada perquè en els darrers anys s'ha detectat un descens en l'interès de les entitats a tenir una barraca per les Fires.

Al sorteig podien participar-hi, per un costat, les entitats associacions i altres organitzacions cíviques, culturals i esportives amb un àmbit d´actuació local amb personalitat jurídica, sense afany de lucre, inscrites al Registre Municipal d´Entitats Ciutadanes de Girona amb una antiguitat mínima de dos anys i, per l´altre, les associacions d´estudiants i el Consell d´Estudiants de la Universitat de Girona.La regidora de Dinamització del Territori i Fires , Eva Palau, va explicar que aquest any hi hauria dues parades menys a la Copa per motius de seguretat indicats pel Departament d´Interior de la Generalitat de Catalunya. "Per nosaltres el més important és el benestar de les persones i vetllem per aconseguir-ho en els diferents esdeveniments que organitzem al llarg de l´any. Per aquest motiu, hem augmentat els metres lineals de sortides de la Copa per tal de garantir-ne àmpliament la seguretat", va remarcar. En cas que s'haguessin mantingut el número de 23 parades com l'any passat, al sorteig totes haurien estat afortunades a excepció d'una, que hauria quedat en llista d'espera.