L'activista investigat per les pintades a la subdelegació del govern espanyol a Girona va sortir ahir en llibertat després que la policia espanyola el detingués per la tarda a l'Escala. El jove, Lluc Huguet, va passar a disposició del jutjat de Guàrdia de Figueres i es va acollir al dret a no declarar.

Està investigat per suposats delictes de desordres públics i danys arran de les protestes del 25 de març i va decidir no presentar-se al jutjat on estava citat a declarar. Els concentrats - que eren un centenar- van pintar la façana de groc, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera espanyola del pal que hi ha davant l'edifici de Jaume I. La protesta es va ajuntar amb la del vespre que va agrupar a prop de 10.000 persones davant de l'edifici de la subdelegació.

A les portes del jutjats, s'hi van concentrar una vintena de persones, algunes de les quals membres del col·lectiu La Forja, convocats pels CDR per donar-li suport. Huguet els va agrair la convocatòria i va assegurar que «la Guàrdia Civil ens vol silenciar» i «si no hi som tots, ho acabaran aconseguint».