La plaça U d'octubre i l'Espai Cívic Mercadal són aquest cap de setmana l'epicentre del Ludivers, festival del joc i les cultures de la imaginació. Com els altres anys, petits i grans poden disfrutar del Planeta Imaginari, integrat per l'espai de lectura familiar; el planeta Gastrolúdic, on es realitzen tallers gastronòmics; el planeta Art i Ciència, amb tallers artístics i científiques per a totes les edats; el planeta Juganer, amb un munt de jocs de taula moderns i tradicionals; el planeta Click&Dit, dedicat a les noves tecnologies, i el Miniplaneta, on els bebès poden interactuar de manera lliure i espontània. A més, a l'Espai Cívic Mercadal es faran xerrades sobre educació.

Presentació de l'Associació per al Joc Lliure de Catalunya

En el marc del Ludivers, aquest dissabte ha tingut lloc la presentació a Girona l'Associació per al Joc Lliure. Aquesta iniciativa d'àmbit nacional reuneix fabricants, artesans, comerciants i persones en general que treballen plegats per afavorir el joc obert i lliure.

Com explica el seu president, Josep Maria Figueras «Fa temps que des del sector rumiàvem la manera de compartir i donar a conèixer materials, estils i activitats lúdiques que permeten al públic familiar, grans i petits, gaudir i créixer dins d´un concepte de joc sense regles, obert i des de la mirada de l´infant. Perquè creiem positiu que sorgeixin espais de joc lliure, espontani, actiu, autònom, conscient i amb valors pedagògics».