L'hospitalització és un procés que comporta nombroses dificultats i desajustos per a les persones que pateixen una malaltia i les seves famílies. Aquesta situació és encara més difícil quan parlem de nens i nenes que, a causa de la malaltia, es veuen allunyades dels seus familiars, de la seva llar i del seu entorn.

Fa més de 25 anys, un grup de nois i noies que formaven part de Creu Roja Joventut van posar en marxa una iniciativa pionera a aquell moment: portar els jocs i tallers que feien amb nens i nenes en grups d'oci i temps lliure a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

El projecte va començar sent una ludoteca dins de l'hospital amb la missió de fer més suportable l'estada de nens i nenes mitjançant jocs i treballs manuals.

Avui en dia el projecte d'Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut segueix tenint com a objectiu millorar la qualitat de vida dels infants hospitalitzats i ha evolucionat amb el pas del temps: ara és una activitat molt reconeguda i demanada, no només per part de nens i nenes, sinó també per familiars i professionals sanitaris.

Cal destacar el paper del voluntariat: més de 15 persones voluntàries de Creu Roja Joventut realitzen una tasca fonamental durant l'hospitalització i s'esforcen cada dia per dibuixar un somriure a la cara dels nens i les nenes. El compromís i la dedicació del voluntariat permeten canviar la dinàmica quotidiana de l'hospital i convertir-lo en escenari de jocs, tallers, animació, teatre, contacontes i moltes altres activitats perquè nens, nenes i joves puguin entretenir-se i divertir-se malgrat la seva malaltia.

Les activitats d'animació grupals dinamitzades pel voluntariat de Creu Roja Joventut transformen els espais comuns de l'hospital en una zona lúdica on compartir amb altres nens i nenes, moments de diversió. Els acompanyaments del voluntariat a l'habitació permeten al seu torn convertir els llits de l'hospital en taulers de jocs, contacontes i disfresses que fan ressonar les rialles als passadissos.

El projecte Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut es realitza a l'Hospital Universitari Josep Trueta de Girona i en el 2017 han participat en les seves activitats 627 nens, nenes i joves.