Ahir van començar les obres que han de transformar l'antic camp de futbol Fèlix Farró, situat al mig de la Devesa, en un espai de pícnic i descans. El camp, d'uns 15.000 metres quadrats de superfície, es recobrirà d'herba de prat amb un baix nivell de manteniment, ja que no requerirà una instal·lació de reg. El pressupost és de 37.000 euros. Segons va explicar el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ja s'ha parlat amb els usuaris del camp, a qui s'han proposat alternatives després que fa uns dies es retiressin per motius de seguretat les porteries de futbol que hi havia. El consistori preveu que els treballs estiguin acabats en quatre mesos.

Aquesta no és, però, la única transformació que aborda l'Ajuntament a la Devesa. Segons va explicar Sastre, també s'aprofitarà que l'Agility ja està a punt de marxar a Mas Xirgu per fer també una millora integral al Camp de Mart, que també es vol convertir en una zona oberta i verda, amb herba. Per aconseguir-ho, es tiraran a terra les antigues dutxes del camp de frontó i tennis i també un transformador que es troba sense ús. A més, es plantaran arbres i es trauran diverses barreres. L'objectiu, segons Sastre, és aconseguir «una zona oberta, d'estada, permeable, que la gent es pugui fer seva». De la mateixa manera, el regidor va indicar que, si més endavant es decideix tornar a posar porteries de futbol, probablement s'ubicarien en aquesta zona.

D'altra banda, en un lateral del Camp de Mart s'ubicarà un parc de salut que ha estat molt reivindicat per l'associació de veïns de la Devesa, i a prop del camp Fèlix Farró s'ubicarà un circuit d'entrenament. Segons Sastre, aquest equipament en certa manera vol recuperar l'essència del circuit del Colacao, però concentrarà totes les instal·lacions en un sol espai en lloc de tenir-les repartides.

Sastre va assegurar que es tracta de la transformació més important que veurà la Devesa en els últims quinze o vint anys. Per la seva banda, l'alcaldessa, Marta Madrenas, va subratllar que aquesta és una «conseqüència real» del fet que s'hagi deixat aparcat el Pla Especial de la Devesa, ja que d'aquesta manera les actuacions es poden portar a terme de forma immediata i no caldrà esperar a tots els detalls del pla.