L'actual Trueta vol ser un centre més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, i, per això, en les darreres setmanes ha fet accions de millora per a vehicles i vianants. L'objectiu és seguir reduint les barreres arquitectòniques, facilitar l'aparcament a les persones minusvàlides i potenciar l'ús de les motos i de les bicicletes com a transport per arribar al centre, sobretot entre els treballadors. Aquestes accions s'han dut a terme amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, que els ha assessorat.

Una de les actuacions que s'ha dut a terme és la reordenació de la circulació rodada per la plaça, fet que ha permès tallar un petit vial que s'ha transformat en pas de vianants. També s'han rebaixat les voreres per facilitar l'accés als usuaris de cadires de rodes i cotxets, i s'ha aprofitat per eliminar altres barreres arquitectòniques.

D'altra banda, també s'han creat sis places d'aparcament més per a persones amb discapacitat -de manera que s'ha passat de 12 a 18- i s'han habilitat tres zones de càrrega i descàrrega per a pacients, ja que fins ara no n'hi havia cap. Segons ha indicat l'hospital, aquestes accions de responsabilitat social corporativa van encaminades a facilitar l'accés fins al davant de l'hospital a les persones amb problemes de mobilitat i als seus acompanyants Això ha comportat anul·lar les places de pàrquing convencionals per reconvertir-les per als nous usos.

Una altra de les línies de treball ha estat la potenciació de l´ús de mitjans de transport alternatius al vehicle particular, pensats sobretot per al personal. Així, s'ha creat una nova zona específica d'aparcament de bicicletes i gairebé s'ha doblat l'espai destinat a motos, que ha passat de 36 a 62 places.