L'alcaldessa, Marta Madrenas, va assegurar que l'Ajuntament no interposarà l'anunciada querella contra Adif pels greuges arran de les obres del TAV fins que no sàpiga si l'Estat assumeix o no la reforma de la plaça Espanya.

La regidora de la CUP Ester Costa va demanar-li un cop més quan tenien previst presentar la demanda, i Madrenas va respondre que no tindria sentit presentar-la ara perquè encara no poden concretar quin és l'import exacte, ja que estan pendents de la reposició de la plaça Espanya. «Fins que no puguem concretar l'abast final de les afectacions negatives a la ciutat no presentarem cap demanda», va assenyalar, tot considerant que l'import de la demanda pot «canviar molt» en funció de què passi amb la plaça Espanya.

De tota manera, Madrenas va assegurar que primer intentaran negociar al màxim amb l'Estat per tal de satisfer les seves reclamacions, i només si reben una resposta negativa es dirigiran al jutjat. Tot i això, també va deixar clar que la demanda s'acabarà interposant només si hi ha un informe favorable dels serveis jurídics municipals, ja que no volen exposar les arques municipals a haver de pagar les costes del judici.