El president del col·legi d'aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d'edificació, Miquel Venderell, considera molt elevat el peatge que han pagat els gironins, i sobretot els veïns de sant Narcís,

Vendrell considera una bona notícia l'arrribada de l'alta velocitat a la ciutat però recorda que els treballs havien de durar uns 36 mesos i n'han durat més de 110. "El peatge pagat amb el desgavell de les obres no sé si mai es podrà compensar als veïns". "Espero que el temps acabi tapant les ferides".

El col·legi ha presentat avui al matí la renovada revista La Punxa que inclou un monogràfic del parc Central. El reportatge està dividit en un article del regidor delegat del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, sobre l´experiència política com a regidor delegat del projecte ferroviari , i un segon article de caràcter tècnic elaborat per l´arquitecte tècnic i enginyer d´edificació, Josep M. Arjona i Borrego.

Aquestes obres van permetre que arribés el tren d´alta velocitat (TAV) a la capital gironina però van suposar greuges i molèsties als veïns i comerciants de la zona durant molts més mesos del que estava previst en un inici. A més, el Col·legi d´Aparelladors també va ser-ne un dels afectats, ja que l´edifici se situa davant del Parc Central. El text, que inclou fotografies antigues, i fa un repàs de l'evolució del parc ja des d'inicis del segle XX quan hi passava el carrilet.

Trenta anys

La revista es va deixar d'editar el 2012 per la "greu crisi que va afectar l'economia del país". Ara, la junta, coincidint amb el 30è aniversari de la publicació de la primera revista La Punxa, s'ha decidit tornar a "la normalitat" i tornar a publicar-la.

Vendrell relata a l'editorial de la revista que "ara que ja ens hem acostumat a tants canvis i que sembla que quelcom està millorant, era inexcusable no tornar a la normalitat i regularitat d´aquesta publicació". Per Vendrell, la revista sempre ha tingut la voluntat de donar a conèixer el col·legi i la feina dels aparelladors, i amb la seva recuperació "La Punxa pretén fomentar el vincle de comunicació directe amb companys i amb la societat en general".

El Col·legi d´Aparelladors de Girona va impulsar la revista La Punxa el març de l´any 1988. Aquell primer número tenia 18 fulls i contenia un tema monogràfic de la construcció del Banc d´Espanya a Girona i un article sobre la llei d´ordenació de l´edificació i les garanties de la construcció. En les diferents edicions, es van publicar reportatges d´actualitat sobre la construcció a les comarques gironines, els camins de ronda a la Costa Brava o els castells medievals. També s´han publicat articles tècnics sobre el control de la qualitat en l´edificació, la tradició i modernitat de la construcció i sobre els seus oficis.