L'aeroport de Girona ha guanyat un 14,2% de passatgers durant el mes de març i ja supera els 155.000 en el que portem d'any. Segons recull l'estadística que periòdicament publica Aena, al llarg del darrer mes hi ha hagut 72.884 persones que han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar per enlairar-se o aterrar amb algun de les companyies que hi operen. Si es mira el què portem d'aquest 2018, l'aeroport suma 155.321 passatgers, cosa que el porta a encarar la temporada d'estiu havent assolit un increment global del 7,8% en comparació amb el primer trimestre del 2017.

L'aerolínia de baix cost irlandesa Ryanair continua acaparant el trànsit (de fet, aquest març ha transportat nou de cada deu viatgers). Destaquen, però, els més de 4.700 turistes que han fet servir el vol a Moscou que opera la russa Pobeda. Entre els destins més sol·licitats hi ha Pisa i Eindhoven.

L'aeroport Girona-Costa Brava encara la temporada d'estiu amb optimisme. Aquest març, per la terminal de Vilobí d'Onyar hi han passat 72.884 passatgers. Són un 14,2% més en relació amb el mateix mes de l'any passat.

Segons recull l'estadística d'Aena, en total, durant el primer trimestre del 2018 hi ha hagut 155.321 persones que han fet servir l'aeroport per volar -o tornar- dels seus destins europeus. Això, comparat amb el 2017, suposa un increment del 7,8% en l'acumulat gener-març.

Ara, allò previsible és que els passatgers facin un salt a partir d'aquest abril. I és que, a partir del darrer cap de setmana de març, l'aeroport Girona-Costa Brava ha entrat ja en temporada d'estiu. I des d'ara i fins a finals d'octubre, només per posar un exemple, l'aerolínia de baix cost Ryanair hi operarà fins a 41 destins (el darrer dels quals, l'enllaç amb Berlín, es va anunciar la setmana passada i començarà a ser operatiu al juny).

L'increment d'usuaris, per altra banda, no ha anat en consonància amb el d'operacions. De fet, aquest març s'han fet 926 aterratges i enlairaments (un 17% menys que el mateix mes del 2017). I al llarg del primer trimestre del 2018, el descens d'operacions a Vilobí d'Onyar ha estat del 19,4% en comparació amb l'any passat (en concret, se'n porten 2.240). Això, però, allò que demostra és que els avions han anat més plens i que els vols a les diferents rutes han tingut més ocupació.

Ryanair continua predominant

Ryanair continua predominant

La majoria dels passatgers que aquest març han passat per la terminal de Vilobí d'Onyar, com ja és habitual, han volat amb avions de Ryanair. En concret, l'aerolínia de baix cost irlandesa n'ha transportat nou de cada deu (66.812).

A Ryanair la segueixen la russa Pobeda Airlines (que ha transportat 4.730 passatgers a la ruta amb Moscou) i altres companyies que han fet xàrters (bertour Servicios Aéreos o Air Nostrum). Pel què fa a destins, durant aquest març, els més sol·licitats han estat les rutes amb Pisa, Eindhoven, Moscou, Cagliari, Bratislava i Rabat.

Per últim, l'estadística d'Aena també permet veure quin volum de mercaderies s'ha mogut des de l'aeroport de Girona. En concret, aquest març se n'han transportades 11,9 tones (i durant el primer trimestre, han estat 21,3).