El president del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació, Miquel Vendrell, considera que el peatge que han pagat els gironins, i sobretot els veïns de Sant Narcís, per les obres del TAV al parc Central és molt elevat.

Vendrell considera una bona notícia l'arrribada de l'alta velocitat a la ciutat però recorda que aquests treballs havien de durar uns 36 mesos i n'han durat més de 110. «El peatge pagat amb el desgavell de les obres no sé si mai es podrà compensar als veïns». «Espero que el temps acabi tapant les ferides». La seu del col·legi, a l'edifici de la Punxa, està en un extrem del parc Central.

El col·legi va presentar ahir la renovada revista La Punxa, que inclou un monogràfic del parc Central. El reportatge està dividit en un article del regidor delegat del projecte Ferroviari, Carles Ribas, sobre l'experiència política com a responsable municipal de seguiment de les obres, i un article elaborat per l'arquitecte tècnic i enginyer d'edificació, Josep Maria Arjona i Borrego.

La revista es va deixar d'editar el 2012 per la «greu crisi que va afectar l'economia del país». Ara, la junta, coincidint amb el trentè aniversari de la publicació de la primera revista La Punxa, el col·legi ha decidit tornar a «la normalitat» i publicar-la de nou.