08 de abril de 2018
08.04.2018

Mifas recorda que eliminar barreres no és decisió dels pressupostos participats

L'entitat denuncia que aquestes actuacions són competència de l'Ajuntament de Girona i no ho han de votar els veïns

08.04.2018 | 06:30

La vicepresidenta de Mifas, Anna Maria Guillén, ha denunciat que molts diners dels pressupostos participats de Girona (els que decideixen els veïns dels barris per votació) s´estan utilitzant per fer obres de supressió de barreres «quan aquesta activitat ja hauria d´estar coberta pressupostàriament per l´ajuntament».

Guillen recorda que la Llei d´Accessibilitat assenyala en l´apartat de competències municipals que «elaborar, aprovar i executar el pla municipal d´ac­cessibilitat i les revisions corresponents, així com aquells plans d´actuació i gestió en àmbits concrets amb afectacions en matèria d´accessibilitat. En canvi, recorda accions efectuades amb dels pressupostos participats com ara l´ampliació de les voreres del carrer Ramon Muntaner entre Francesc Artau i Pare Coll i la millora de la vorera del carrer de Cristòfor Colom.

Des de Mifas recorden que la supressió de barreres arquitectòniques no és una demanda del barri, sinó una necessitat i una obligació: « No és competència dels veïns, és de l´equip de govern municipal.»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook