Una manifestació ha recorregut aquesta el centre de Girona per donar suport al noi encausat per haver participat en el tall de les vies del tren d'alta velocitat en la vaga general del 8-N. La marxa, que ha comptat amb la presència de l'exdiputat de Podem Albano Dante Fachín, ha sortit de la plaça del Vi i després de recórrer el centre de Girona ha finalitzat davant de l'estació del TAV, on s'han fet diversos parlaments per reivindicar la no-violència dels CDR.

Dante Fachín ha comparat el moviment independentista català i l'activitat dels CDR amb Martin Luther King. "Ell va tallar carreteres, va posar-se dempeus i va lluitar. Luther King, avui, estaria aquí", ha assegurat. L'exdiputat i activista ha criticar la "criminalització constant" dels CDR i ha apuntat que "qualsevol que es consideri demòcrata ha d'abandonar aquesta comparació de violència i CDR".

El regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, que està investigat per haver participar en un tall a l'autopista a Riudellots de la Selva aquella mateixa jornada, ha fet una crida a continuar les mobilitzacions fins que la República "sigui un fet" "i tots els presos i les preses polítiques siguin al carrer". "No ens podem deixar endur per la por ni per la repressió", ha advertit.

El president d'Òmnium Cultural a Girona, Sergi Font, ha destacat que el tall de les vies del 8-N va convertir l'estació del TAV "en un espai de llibertat, del poble, on podia passar de tot i en positiu", i ha lamentat que ara es vulgui fer passar com un acte violent. També ha criticat durament els Mossos d'Esquadra per les seves darreres actuacions policials: "No pot ser que la nostra policia estigui col·laborant amb aquests poders polítics que utilitzen la justícia com volen", ha demanat.

Finalment, l'encausat, Emanuel Donoso, que està cridat a declarar demà, 5 d'abril, ha agraït la solidaritat que li ha arribat des de que es va fer pública la seva imputació: "Això et reafirmar per continuar lluitant", ha assegurat.