L'Audiència de GironaLa fiscalia demana 38 anys de presó per delictes de contactar amb menors de 16 anys i abusos sexuals. Els Mossos el van enxampar el 12 de gener del 2017 a la seva habitació en companyia d'un menor de 15 anys. No és el primer cop que s'asseu al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. El juliol del 2016 el van absoldre d'abusar d'un nen de 12 anys i exhibir-se davant seu perquè la víctima es va desdir. Ara, jutgen el processat -que és transsexual- per captar fins a quatre menors fent servir perfils amb nom de dona a les xarxes socials. Segons l'escrit d'acusació, va abusar de tres dels menors amb qui va contactar. La fiscalia demana que indemnitzi les quatre víctimes amb 18.000 euros.

El judici es fa a porta tancada a petició de les acusacions perquè les víctimes són menors d'edat. Segons ha transcendit, el processat s'ha acollit al seu dret a no declarar. Segons la fiscalia, l'acusat captava les víctimes a través de les xarxes socials, on feia servir perfils falsos amb nom de dona.

Amb la primera víctima hi va contactar el novembre del 2015, quan tenia 13 anys. A través de Facebook, i després de mantenir diverses converses, li va proposar quedar. La trobada va tenir lloc al pis del processat. Segons l'acusació pública, l'acusat tenia intenció de mantenir relacions sexuals amb la víctima tot i tenir «ple coneixement» que era menor d'edat. El menor va acabar anant a casa de l'acusat en cinc ocasions. El primer cop, exposa el fiscal, el menor va marxar quan va veure que la persona que hi havia a l'immoble no era la persona amb qui havia parlat a través de les xarxes. La víctima va tornar una segona vegada al pis i, sempre seguint el relat de la fiscalia, l'acusat va fer-li tocaments i una fel·lació. El mateix va passar durant la tercera trobada, però en les dues últimes van mantenir relacions sexuals plenes.

Amb la segona víctima, de 15 anys, hi va contactar també per Facebook i li va proposar mantenir relacions sexuals, però no van arribar a quedar.

El tercer menor també tenia 15 anys, i hi va entrar en contacte l'abril del 2016. Al juliol van coincidir durant la Festa Major de Salt perquè tenien una amiga en comú. Segons la fiscalia, el processat va donar alcohol al menor tot i saber l'edat que tenia i van anar junts a casa de l'amiga. Allà, va aprofitar l'estat d'embriaguesa de la víctima per acabar dormint junts al mateix llit. Quan es van despertar, relata el fiscal, el processat «li va realitzar tocaments al menor d'edat tot i que ell ho va impedir i va abandonar l'immoble».

L'octubre del mateix any va enviar una sol·licitud d'amistat a la quarta víctima, que també tenia 15 anys. Quan va parlar amb ell li va proposar trobar-se a casa seva. Dies després d'haver establert el contacte, el menor hi va anar. L'acusat li va fer una fel·lació i després van mantenir relacions sexuals. Agressor i víctima es van trobar en dues ocasions fins que, el 12 de gener del 2017, els Mossos els van sorprendre junts.

Els agents van detenir el suposat pederasta i el jutge va ordenar el seu ingrés a presó.

Els agents van detenir el suposat pederasta i el jutge va ordenar el seu ingrés a presó. Ara, el fiscal l'acusa de quatre delictes per contactar amb menors de 16 anys per concretar trobades i mantenir relacions sexuals (en dues ocasions de forma continuada) i tres delictes d'abusos sexuals a menor de 16 anys (dos de forma continuada).