El grup de menors i extutelats que porta de corcoll la policia aquestes últimes setmanes al parc Central de Girona utilitza les xarxes wifi públiques per reunir-se, comunicar-se entre ells i també per organitzar la seva activitat delictiva amb estrebades de bosses de mà, carteres, joies i telèfons mòbils. Ho ha detectat la policia i ara s'estan mirant mesures preventives per complicar aquest accés a la xarxa sense perjudicar tots els usuaris.

Els nois han escollit punts concrets i alguns dies se'ls pot veure tots reunits i amb els mòbils a la mà sense parar. No només utilitzen Internet sense fils per xatejar, mirar vídeos o escoltar música. També per delinquir. En aquests espais roben aprofitant que hi ha molta afluència i moviment de persones.

El grup ha provocat que els veïns del parc Central reclamin més seguretat i un pla per reintroduir aquests joves -menors i extutelats- a la societat per tal que no delinqueixin més. I és que ben a prop d'aquesta àrea d'esbarjo hi ha dos dels punts de reunió dels nois. Un és l'estació del tren convencional i l'Estació Jove. A la de la Renfe, durant els caps de setmana, a la tarda, s'hi reuneixen membres d'aquest grup i també de forans que arriben de Barcelona, que s'uneixen a ells i que, fins i tot, esnifen cola. Aquí utilitzen un wifi obert anomenat Estacion Wifi i s'hi solen passar tota la tarda. Un cap de setmana s'hi van arribar a agrupar fins a una quarentena de joves.

A l'exterior de l'Estació Jove -l'antiga estació d'Olot- també s'hi passen hores i això genera inseguretat veïnal, perquè molts residents han presenciat robatoris. En aquest centre s'hi fan cursos i, d'una manera o altra, aconsegueixen també connectar-se a Internet sense fils.

Cap a l'Eixample

Els altres indrets de la ciutat on també s'ha detectat activitat delictiva també compten amb xarxa wifi. Un d'aquests nous espais és la biblioteca Carles Rahola, on la . Aquí només cal posar-hi un codi que és visible per a tothom en diversos punts de l'equipament cultural. L'altra zona escollida per actuar és el parc del Migdia, on també hi ha alguns establiments amb xarxa wifi.