Aquesta setmana s'ha iniciat la plantació de divuit plàtans a la zona del camps de Mart de la Devesa. Es tracta d'una de les mesures anunciades per l'Ajuntament de Girona per deixar clar que la intenció de convertir la Devesa en un parc urbà amb cara i ulls es manté tot i que s'hagi decidit aturar indefinidament la tramitació del pla Especial. La plantació es fa just després del desmuntatge de les carpes de grans dimensions que hi havia en aquesta zona per al Fesvial Internacional del Circ Elefant d'Or.

L'actuació la va anunciar el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre el 7 de març dins d'una bateria de projecte a executar al llarg dels propers mesos a la Devesa. Els arbres han de servir per acabar de perimetrar el Camp de Mart i es col·loquen d'una manera per tal que no es facin «competència» entre ells i puguin créixer correctament. Una altra acció prevista al parc serà la transformar el camp de futbol Fèlix Farró en una zona d'estada verda. L'històric camp de futbol ha anat perdent pes amb el pas del temps i ja havien desaparegut les velles grades. Ara es fa servir només els caps de setmana, tot i les males condicions del terreny. L'operació, prevista per l'abril i ja informada als usuaris, consistirà en poc més que la retirada de les porteries i la col·locació de mobiliari urbà per convertir-lo en una zona de pic-nic i la plantació de gespa.

Ben aviat també es posarà en funcionament l'àrea verda d'aparcament de vehicles davant de l'antiga sala de ball. Això suposarà que s'eliminarà la possibilitat d'aparcat a dins de la Devesa els dos dies de la setmana que hi ha mercat. A canvi, a l'àrea verda, aquests dies hi haurà una hora gratuïta d'aparcament. A més, el Club d'Agility rebrà en breu el permís per traslladar les instla·lacions d'ensisistraments de gossos al Mas Xirgu i també s'enderrocaran les antigues dutxes dels frontons.