ERC i la CUP volen més diners i millor distribució de les beques escolars

Denuncien que algunes escoles privades reben més recursos que centres públics d'alta complexitat i amb famílies amb baixos ingressos

13.03.2018 | 06:30
Els regidors Pere Albertí (ERC-MES) i Laia Pèlach (CUP).

ERC-MES i CUP de Girona han presentat una moció perquè es redistribueixin amb criteris socials les beques «d'igualtat d'oportunitats», destinades a facilitar la participació dels alumnes a les excursions o a sufragar el material escolar. Segons republicans i cupaires, la dotació actual d'aquesta partida –90.000 euros– és una xifra «ridícula» i demanen que s'incrementi. A més, creuen que s'han de modificar els criteris, ja que els actuals dificulten que els ajuts es distribueixin equitativament en funció de les necessitats reals dels centres i els alumnes. Per exemple, creuen que no pot ser que algunes escoles privades rebin més recursos que centres públics d'alta complexitat, amb estudiants procedents de famílies amb baixos ingressos o amb un alt percentatge d'immigració.

Així doncs, a la moció proposen que a la comissió avaluadora hi tinguin un pes més rellevant els serveis socials del barri i que s'incorpori el coeficient de complexitat de les escoles per tal de baremar els ajuts. També demanen que s'hi impliqui l'equip tècnic de la regidoria d'educació i que s'incloguin aquests punts en el marc del Consell Municipal d'Educació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook