L'enginyer aeronàutic barceloní José Miguel Bermúdez ha estat reconegut amb el Premi Fundació Princesa de Girona (FPdGi) Empresa 2018. El nom del premiat es va anunciar ahir en un acte celebrat a l'Auditori de Tenerife Adán Martín de Santa Cruz de Tenerife i presidit pel rei d'Espanya. El jurat va destacar del premiat la «seva trajectòria empresarial i d'investigació liderant projectes industrials de gran impacte social vinculats a sectors altament competitius i amb fortes barreres d'entrada».

L'emprenedor Bernardo Hernández, president del jurat, va valorar positivament els projectes desenvolupats pel premiat que actualment lidera l'empresa Bound4Blue, amb la qual pretén revolucionar el transport marítim usant el vent com a propulsió complementària a través d'un innovador sistema de vela rígida. Aquesta tecnologia permet que aquestes veles generin part de l'empenta que necessiten els grans vaixells de transport, reduint-se fins a un 40% el seu consum i emissions.

Per tot això, el jurat considera que José Miguel Bermúdez «reuneix les capacitats d'exemplaritat, diferenciació, impacte en la societat i d'excel·lència en la gestió empresarial que aquest premi reconeix». El premiat, que formava part dels convidats a l'acte com a candidat al premi, va agrair el reconeixement i el va voler compartir amb la resta dels membres del seu equip sense els quals, va dir, «no hauria estat possible».